Studiu IRES: Românii sunt interesați de testarea prin sondaj pentru COVID-19

1 mai 2020, 19:57

Testarea din proprie inițiativa pentru COVID 19 îi atrage pe mai mult de jumătate dintre români, în special pe cei cu studii superioare și care locuiesc în orașe.

Însă doar o treime dintre participanții la studiul IRES au auzit că în România se fac și teste la cerere, contra cost.

Ideea testării prin sondaj, pentru a afla ponderea populaţiei care este infectată cu noul coronavirus, dar şi câte persoane sunt deja imunizate, este acceptată de peste trei sferturi dintre români.

Opt din 10, în general cu educație medie și care locuiesc în orașe, consideră că soluţia este bună și foarte bună. În schimb, cele mai reticențe sunt persoanele cu vârstă peste 65 de ani, cu nivel scăzut de educație și care trăiesc în mediul rural.

Bună și foarte bună este considerată și o eventuală măsură de acordare a pașapoartelor de imunitate pentru cei care au avut deja COVID – 19. Ideea este mai mult pe placul femeilor, vârstnicilor și persoanelor cu educație scăzută, în special din Transilvania și Banat.

Studiul IRES „Percepții și atitudini privind testarea pentru COVID-19” a fost realizat la nivel național în perioada 24 – 27 aprilie 2020, pe un eșantion de 1089 de persoane de peste 18 ani și are o eroare de ± 3%.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă