Studiu: Femeile sunt mai atrase de bărbații cu trăsături de psihopați

Femeile sunt mai atrase de bărbații cu trăsături de psihopați, chiar și dincolo de aspectul fizic, potrivit unui studiu recent realizat de cercetătorii din Canada, citat de PsyPost.

30 Ianuarie 2020, 15:04 (actualizat 30 Ianuarie 2020, 15:07) Știrile TVR |
19 noiembrie - Ziua internaţională a bărbaţilor

Concluzia studiului, publicat în Evolutionary Psychological Science, a fost aceea că bărbații cu astfel de trăsături tind să le facă o impresie favorabilă femeilor, chiar și dincolo de aspectul fizic.

Atât persoanele psihopate, cât și cele sociopate au trăsături care sunt incluse în tulburarea de personalitate antisocială, potrivit Psychology Today.

Indivizii cu comportament de psihopat tind să fie plăcuți, nu experimentează sentimentul de remușcare, au o opinie exacerbată despre importanța propriei persoane și mint frecvent pentru a-și atinge scopurile, potrivit lui Amy Morin, psihoterapeut, citată de Psychology Today.

În noul studiu, cercetătorii Kristopher Brazil, de la Universitatea Brock, și Adelle Forth, de la Universitatea Carleton, sugerează că psihopatia poate fi o tactică de a atrage parteneri sexuali, dar este o strategie care funcționează pe termen scurt, cu compromisuri serioase.

"Psihopații au o personalitate care îi face să pară atractivi pentru femei în timpul întâlnirilor amoroase. Pentru că emană multă încredere de sine și se simt în largul lor și știu exact ce să spună ca să atragă atenția femeilor", a spus Brazil pentru PsyPost.

Studiul, la care au participat 46 de bărbați și 108 femei, a stabilit că cei care, în urma evaluărilor, au prezentat cel mai înalt scor în ceea ce privește trăsăturile de psihopat au fost considerați cei mai atrăgători.

Totuși, avertizează cercetătorii, aceste trăsături sunt utile doar pe termen scurt. Comportamentul psihopat este asociat cu riscuri și costuri la nivel personal, pentru că astfel de persoane nu se integrează niciodată în grupuri sociale, iar relațiile cu cei din jur sunt dificile.

"Aceste costuri ar trebui să arate clar că potențialele beneficii ale «investirii» în trăsături de psihopat au și consecințe negative", a mai spus Brazil.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 13°C
IASI 6°C 13°C
CLUJ 9°C 13°C
CONSTANTA 13°C 18°C
CRAIOVA 8°C 14°C
BRASOV 11°C 16°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI