STUDIU. După ce devin tați, bărbații sunt predispuși la îngrășare și la simptome depresive

Greutatea multora dintre proaspeții tați crește în primii ani de viață ai copiilor lor, conform concluziilor unui studiu realizat de un grup interdisciplinar de la Northwestern University (NU) din Statele Unite, citate de Xinhua.

26 Octombrie 2017, 10:49 (actualizat 26 Octombrie 2017, 10:59) Știrile TVR |
După ce devin tați, bărbații sunt predispuși la îngrășare și la simptome depresive
După ce devin tați, bărbații sunt predispuși la îngrășare și la simptome depresive
foto1
foto2
foto3

Oamenii de știință au monitorizat 10.000 de persoane de sex masculin din Statele Unite începând din perioada adolescenței până în prima parte a vârstei adulte și au descoperit că greutatea unui bărbat cu înălțime medie care locuiește alături de copilul său a crescut cu 2 kilograme după ce acesta a devenit tată pentru prima oară. Diferența reprezintă o creștere cu 2,6% a indexului de masă corporală (IMC) raportat la o înălțime de 1,80 metri.

Prin comparație, un bărbat cu aceeași înălțime care nu a devenit părinte a pierdut 0,6 kilograme în aceeași perioadă, potrivit unui raport publicat luni pe site-ul NU.

(w620) foto1

Creșterea în greutate a proaspeților tătici ar putea fi cauzată de schimbările survenite în stilul lor de viață sau a obiceiurilor de alimentație.

Cercetarea, una dintre primele de acest tip care examinează modul în care rolul de părinte afectează IMC, a descoperit totodată o legătură între trecerea către acest statut și o înmulțire a simptomelor depresive.

Studiul demonstrează că simptomele de depresie s-au înmulțit, în medie, cu 68% în primii cinci ani de paternitate în cazul bărbaților care aveau circa 25 de ani când au devenit părinți pentru prima oară și care locuiau în aceeași casă cu copiii lor.

(w620) foto2

O cercetare publicată în luna august de specialiști de Universitatea Bath a concluzionat că bărbații — nu și femeile — iau în greutate în primii ani după ce devin părinți, conform raportului NU.

''Sănătatea unei familii este interdependentă. Membrii ei se influențează unul pe altul cu efect asupra emoțiilor, a biologiei și a sănătății'', a declarat Emma Adam, expert asupra dezvoltării umane și a politicilor sociale. ''Pentru optimizarea sănătății întregii familii este necesară atenția la bunăstarea tuturor membrilor ei. Susținerea bunăstării taților nu ar îmbunătăți numai sănătatea acestora, ci și pe cea a întregii familii'', a subliniat Adam.

''Copiii îi urmăresc în permanență pe părinți și le imită alegerile'', a atras atenția și Craig Garfield, pediatru și asociat în cadrul Institute for Policy Research (IPR), potrivit sursei citate.

(w620) foto3

 

sursa

agerpres.ro

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 25°C 29°C
IASI 21°C 25°C
CLUJ 19°C 21°C
CONSTANTA 23°C 25°C
CRAIOVA 22°C 22°C
BRASOV 20°C 23°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI