Studiu despre COVID-19: Rata mortalității e scăzută, dar tendința este în creștere în rândul persoanelor peste 80 de ani

20 februarie 2020, 10:34

Studiul mai arată că personalul medical este foarte expus, iar rata mortalității în provincia Hubei este de aproape 3%, față de 0,4% la nivel național. Descoperirile Centrului chinez au stabilit rata generală a mortalității Covid-19 la 2,3%.

Cifrele arata așa: 80% dintre infecții au fost ușoare, 13,8% au fost severe și doar 4,7% au fost critice. Rata mortalității rămâne scăzută, însă tendința de creștere rămâne în rândul persoanelor peste 80 de ani.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat miercuri că un al doilea caz de infectare cu noul coronavirus a fost confirmat la un cetățean român, membru al echipajului pe vasul de croazieră Diamond Princess. Acesta se simte bine și nu prezintă simptome. Săptămâna trecută, un alt român de pe nava de croazieră a fost contaminat și mutat într-un spital nipon, unde se află sub tratament. Cei doi sunt singurele cazuri de români afectați de coronavirus. Sute de pasageri au fost debarcați de pe navă și au plecat acasă. Cei care au intrat însă în contact cu bolnavii, precum și membrii echipajului, printre care sunt și 15 români, vor mai petrece 14 zile de carantină.

Au comentat subiectul în direct la TVR1  Alexandru Rafila, microbiolog și specialist în sănătate publică, reprezentantul României în Organizația Mondială a Sănătății, Nelu Tătaru, secretar de stat Ministerul Sănătății, și Oana Darie, purtător de cuvânt la Ministerul de Externe.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite