Studiu: Copiii învaţă mai bine limba engleză prin mişcare decât prin concursuri

Jocurile care implică mişcare sunt cele mai plăcute şi mai eficiente pentru învăţarea limbii engleze, arată un studiu realizat de Shakespeare School, pentru a înţelege perspectiva elevilor cu privire la ceea ce îi atrage să vină la cursuri.

25 Februarie 2020, 13:28 (actualizat 25 Februarie 2020, 13:33) |
Copiii învaţă mai bine limba engleză prin mişcare decât prin concursuri

Rezultatele unui sondaj de opinie realizat de Shakespeare School în rândul cursanţilor de la grupele de juniori arată că 92% dintre tineri consideră faptul că jocurile care implică mişcare sunt cele mai plăcute şi mai eficiente pentru învăţarea limbii engleze.

Studiul a fost realizat cu scopul de a înţelege perspectiva lor cu privire la ceea ce îi atrage să vină la cursuri şi să înveţe limba engleză în mod eficient şi cu plăcere, arată un comunicat remis Mediafax.

Aceste cifre confirmă, încă o dată, faptul că, în ultima decadă, nevoia unei schimbări în sistemul de educaţie tradiţional a devenit din ce în ce mai evidentă.

„Concentrarea exclusivă pe livrarea mecanică de informaţii şi ignorarea realităţii socio-emoţionale a procesului educativ trebuie înlocuită cu o nouă viziune în care bunăstarea copiilor să fie principala prioritate”, notează realizatorii studiului.

Shakespeare School susţine Învăţarea socio-emoţională (Social and Emotional Learning -SEL), un cadru educaţional în ton cu tendinţele şi provocările educaţiei din secolul XXI.

„Şcoala are rolul şi datoria de a-i pregăti pe copii să devină adulţi înţelepţi, responsabili şi empatici. Pentru aceasta, ei trebuie să simtă că fac parte dintr-o comunitate primitoare, în care fiecare membru contează şi este susţinut”, se arată în text.

În cei peste 17 ani de activitate, peste 25.000 de cursanţi au trecut pragul Shakespeare School, se mai arată în comunicat.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 21°C
IASI 18°C 20°C
CLUJ 18°C 20°C
CONSTANTA 14°C 13°C
CRAIOVA 19°C 19°C
BRASOV 18°C 19°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI