Siteul tvr.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de utilizare a cookies. Afla mai multe accesand Politica de cookies Vezi și Politica de Confidenţialitate care face referire la modul în care colectăm, folosim şi partajăm datele dumneavoastră pentru a va oferi serviciile TVR precum şi modul în care folosim platformele sociale.

Studiu. Consumul de pește și fructe de mare cu mercur poate crește riscul îmbolnăvirii de scleroză

Consumul de pește și fructe de mare cu conținut ridicat de mercur poate crește riscul îmbolnăvirii de scleroză laterală amiotrofică (SLA), potrivit unui studiu preliminar publicat luni de Academia Americană de Neurologie, relatează EFE.

21 Februarie 2017, 10:08 (actualizat 21 Februarie 2017, 10:24) |
Consumul de pește și fructe de mare cu mercur poate crește riscul îmbolnăvirii de scleroză

Cauza exactă a acestui tip de scleroză este necunoscută, dar unele studii anterioare sugerează că mercurul ar putea fi un factor de risc pentru această maladie. În SUA, principala sursă de expunere la mercur este consumul de pește contaminat cu acest metal neurotoxic. SLA, cunoscută și ca boala lui Lou Gehrig, este o afecțiune a sistemului nervos care atacă celulele nervoase (neuronii) aflate în creier și măduva spinării și nu poate fi vindecată.

Pentru a elabora acest studiu, cercetătorii au făcut un sondaj în rândul a 518 de persoane, dintre care 294 bolnave de scleroză și 224 care nu prezentau această boală. Oamenii de știință au concluzionat că printre cei care consumaseră regulat pește și fructe de mare, 25 la sută care consumaseră mai mult mercur prezentau un risc de două ori mai mare de contractare a bolii, decât cei care consumaseră cantități mai mici din acest metal.

Autorii au subliniat că studiul necesită și alte investigații pe această temă iar concluziile nu neagă faptul că un consum de pește este benefic pentru sănătate. Ceea ce sugerează studiul este că trebuie să se aleagă specii cu conținut scăzut de mercur și să se evite consumul de pește din apele contaminate cu acest metal.

Administrația Alimentelor și Medicamentelor (FDA) din SUA recomandă ca femeile la vârsta fertilă și copiii să mănânce de tri ori pe săptămână pește ca somon sau sardine, cu nivel redus de mercur și bogați în nutrienți ca omega-3. FDA recomandă de asemenea să se evite peștele cu conținut ridicat de mercur precum peștele spadă sau rechinul.

 

 

sursa

agerpres.ro

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 10°C 5°C
IASI 6°C 3°C
CLUJ 10°C 7°C
CONSTANTA 8°C 3°C
CRAIOVA 14°C 7°C
BRASOV 6°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
CURS BNR - 14 Noiembrie 2018, 18:23
 
INDICI BVB
 
INDICE BET
Data: 14-11-2018
Deschidere: 8670.05
Maxim: 8670.05
Mimim: 8545
Variatie: -1.38%
SNG
35.10
0.43%
TLV
2.36
0.42%
SNP
0.37
4.15%
FP
0.94
0%
SNN
8.46
0.6%
TGN
356.00
3.54%
SIF2
1.30
0.46%
BRD
13.28
0.75%
EL
10.74
1.47%
IARV
7.74
0%
ARHIVĂ ȘTIRI