Studiu: Cangurii pot comunica cu oamenii

Cangurii pot comunica cu oamenii, arată un studiu făcut de cercetători din Londra și Sydney. Înainte de studiu, se credea că numai animalele domestice pot face acest lucru.

16 Decembrie 2020, 16:37 |
Canguri Australia

Cangurii au comunicat „intenționat” cu oamenii, au stabilit cercetătorii, care credeau până acum că acest comportament este rezervat animalelor domestice, precum câinii, caii sau caprele, scrie CNN.

Experții de la Universitatea din Roehampton, Londra și de la Universitatea din Sydney au prezentat cangurilor alimente în cutii de plastic. După ce au încercat și nu au reușit să deschidă cutiile, cangurii și-au îndreptat privirile spre oameni, ba chiar uneori i-au împins sau zgâriat pentru a le cere ajutorul.

„Privirea lor era destul de intensă”, a declarat co-autorul Alexandra Green, cercetător post-doctoral la Școala de Științe Veterinare din Sydney: „Înainte credeam că numai animalele domestice încearcă să ceară ajutor pentru o problemă. Dar și cangurii o fac. Dacă nu pot deschide cutia, se uită la om și se întorc la container. Unii dintre ei și-au folosit nasul pentru a-l împinge pe om și unii s-au apropiat de om și au început să îl zgârie, cerând ajutor".

Astfel, cangurii ar putea să își adapteze comportamentul pentru a interacționa cu oamenii.

Zece din 11 canguri testați în studiu s-au uitat „activ” la persoana care a așezat alimentele în cutia de plastic pentru a le obține. Nouă dintre cele 11 animale s-au angajat într-o „formă sporită de comunicare”, au spus cercetătorii.

Studiul a implicat animale din mai multe grădini zoologice din Australia. Animalele, deși erau familiarizate cu oamenii, erau considerate nedomesticite.

„Cercetările noastre arată că potențialul de comunicare între oameni și animale a fost subestimat, ceea ce indică o dezvoltare interesantă în acest domeniu”, a spus McElligott.

 

Sursa: Mediafax

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 10°C 11°C
IASI 15°C 14°C
CLUJ 11°C 13°C
CONSTANTA 10°C 12°C
CRAIOVA 7°C 12°C
BRASOV 10°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI