Studiu: Canada, în topul preferințelor viitorilor studenți internaționali

Canada în topul preferințelor viitorilor studenți internaționali
Canada în topul preferințelor viitorilor studenți internaționali
9 iunie 2023, 14:52

Studiul a cuprins 23.800 de potențiali studenți internaționali, din peste 195 de țări. Raportul privind starea recrutării studenților în 2023, realizat în perioada ianuarie-aprilie 2023, arată că studenții evoluează din nou în modul în care abordează deciziile privind studiile în străinătate.

Rezultatele sondajului subliniază, de asemenea, că studenții sunt concentrați intens pe cariera lor atunci când decid unde și ce să studieze. O concluzie majoră a studiului a fost că studenții devin din ce în ce mai concentrați pe călătoria către o anumită destinație. Majoritatea studenților încă acordă prioritate programului de studiu mai presus de orice altceva (52%), dar 30% analizează acum mai cu seamă destinația, decât programul sau școala.

Unde vor să studieze tinerii

În 2023, Canada a înlocuit Marea Britanie ca principală destinație de studiu pentru potențialii studenți chestionați de Keystone, crescând cu 29%. Asta în timp ce Regatul Unit a scăzut cu 20% din 2022.  Popularitatea Marii Britanii ca destinație de studiu poate scădea și mai mult pe măsură ce anul înaintează, având în vedere vestea recentă că nu tuturor studenților internaționali li se va permite să aducă familia cu ei în Marea Britanie în 2024.

Statele Unite ale Americii au crescut cu 8% și acum sunt aproape la egalitate cu Marea Britanie. Poziția Germaniei a scăzut cu 29%. Australia se află pe locul cinci, dar acest lucru reflectă, de asemenea, înclinația puternică a sondajului față de respondenții africani. Nicio țară africană nu a fost în primele 20 de piețe studențești din Australia în 2022, deși Kenya pare să fi ajuns pe locul 20 până acum în acest an.

Ce îi preocupă pe viitorii studenți

Cele mai mari îngrijorări ale tinerilor sunt legate de taxele de școlarizare și cheltuielile de trai (79%). Iar a doua cea mai mare preocupare are legătură cu cerințele de viză și imigrație (46%). Aici se înregistrează o creștere cu nouă procente față de anul 2022. Iar 43% dintre potențialii studenți au menționat și dificultățile în găsirea unei locuințe.

În medie, 75% dintre respondenți au spus că sunt îngrijorați de siguranța lor în timp ce studiază în străinătate, dar acest lucru a crescut la 85% în rândul studenților africani. Principala preocupare în ceea ce privește siguranța este discriminarea rasială.

De ce vor să emigreze tinerii la universitate

Mai mult de jumătate din viitorii studenți pleacă în străinătate având în minte viitoarea carieră: 53%. 46% dintre tineri se gândesc la dezvoltarea personală, iar 35% la accesul la o educație de calitate superioară.  „A avea o aventură” a fost o motivație doar pentru 6% dintre studenți.

În mod similar, atunci când se uită la un anumit program, studenții sunt orientați spre carieră. Caută oportunități de stagiu (37%), un curriculum practic (24%) și funcții de „îmbunătățire a CV-ului” (17%).

Majoritatea studenților au spus că plănuiesc să lucreze fie cu jumătate de normă, fie cu normă întreagă atunci când studiază în străinătate.

Când se hotărăsc tinerii să meargă la studii în străinătate

Mai mult de jumătate (56%) dintre potențialii studenți internaționali au declarat că au început să cerceteze studii în străinătate cu mai puțin de 6 luni înainte de a aplica, în creștere față de 2022, când procentul era 45. Această proporție este mult mai mare decât cea care îi vizează pe tinerii care încep cercetările cu 6-12 luni (29%) și 12 –24 de luni (10%) înainte de aplicare. Această constatare îi poate inspira pe unii educatori să regândească ritmul evenimentelor, intervențiilor campaniei în viitor, pentru că sugerează că procesul de luare a deciziilor are loc mai rapid decât în trecut.

Perioada mai scurtă de timp în care studenții iau acum decizii de studii în străinătate sugerează că au nevoie de răspunsuri la întrebările lor mai rapid decât oricând înainte, dacă doresc să respecte termenele limită pentru înscriere. Rezultatele sondajului confirmă această idee: 11% așteaptă un răspuns de la o universitate „imediat”, în creștere cu 21% față de 2022. În general, mai mult de șase studenți din zece au spus că doresc un răspuns în 24 de ore. E-mailul este metoda preferată de comunicare (76%).

Un articol de Arina Delcea

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite