STUDIU: 50% dintre români își petrec vacanța în România. Destinaţii preferate: Brașov, Constanța sau Cluj-Napoca

Vacanţa în România
Vacanţa în România
23 iunie 2020, 15:02

Conform unui studiu realizat de o firmă de cercetare de piață, printre destinațiile preferate de români se numără Brașov, Constanța sau Cluj-Napoca.

De asemenea, 35% dintre respondenții studiului încă nu și-au planificat zilele libere de anul acesta, doar 15% doresc să își petreacă concediul în străinătate, iar 7% nu vor avea concediu sau îl vor petrece acasă.

52% dintre românii care preferă să călătorească de obicei în România au educație ridicată, iar 48% au educație medie.

Potrivit cercetării de piață, 53% dintre românii care călătoresc mai des în țară decât în străinătate înregistrează mai puțin de 4.000 de lei venituri medii/gospodărie. 33% dintre aceștia sunt angajați, 29% sunt experți/specializați în anumite domenii, iar 29% nu lucrează în prezent (șomaj sau concediu post-natal). 

Dintre românii care preferă vacanțele în destinațiile din țara noastră, 33% merg într-un city-break de două ori pe an, iar 30% merg o dată la fiecare 2-3 luni.

De asemenea, 40% dintre turiștii români alocă pentru vacanță într-o destinație locală între 501 și 1000 lei/persoană pentru un city break, iar 34% bugetează mai puțin de 500 de lei/persoană pentru un city break . 

În ceea ce privește mijlocul de transport preferat pentru o vacanță în România, 64% dintre români merg cu mașină personală, iar 13% cu trenul. 31% dintre turiștii locali care călătoresc în România preferă să se cazeze într-o locație informală (la gazdă), iar 45% aleg să plătească doar pentru cazare.

 

 

sursa mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta