Studiu: Tinerii europeni, tot mai afectaţi de însingurare şi anxietate din cauza pandemiei

Măsurile anti-COVID devin tot mai restrictive în Europa, pe măsură ce creşte valul 4 al pandemiei. Revin controale drastice în cele mai multe ţări şi studiile făcute de cercetători sunt tot mai îngrijorătoare. Unul dintre acestea confirmă că lunile în şir de învăţământ la distanţă, imposibilitatea de a mai practica activităţile preferate, de a socializa, însingurează tot mai mulţi tineri europeni.

21 Septembrie 2021, 20:55 |
Tinerii europeni sunt tot mai afectați de pandemie
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

În context pandemic, sentimentele de însingurare şi anxietate cresc tot mai mult în rândul tinerilor, dar cel mai afectate sunt fetele. E concluzia la care au ajuns cercetătorii finlandezi după studiul care măsoară în mod regulat bunăstarea copiilor.

Evolutia crizei sanitare şi perioadele tot mai frecvente de învăţământ la distanţă au făcut ca 30 la sută dintre fete să răspundă că se simt singure şi triste destul de des sau tot timpul, dar şi speriate că s-ar putea îmbolnăvi cineva drag. E o creştere enormă faţă de anii anteriori. În comparaţie, la băieţi proporţia e de 10 la sută.

Peste 300 de cazuri zilnic înregistrate în Austria timp de o săptămână au determinat autorităţile din districtul Braunau, unde rata de vaccinare e de sub 50 la sută, să instituie controale rutiere. Sunt verificaţi nu cei care intră în intreaga regiune, ci cei care o părăsesc. Şoferilor li se cere certificatul prin care demonstrează că sunt vaccinaţi, testaţi sau recuperaţi după boală. Sunt exceptaţi doar copiii cu vârste sub 12 ani şi persoanele cu programări importante la autorităţi.

Certificatul de vaccinare, din ce în ce mai solicitat în tot mai multe situaţii şi în tot mai multe ţări europene, le va fi necesar olandezilor pentru a merge la... toaletă, în localuri. Adică au voie să stea pe terase cât doresc, dar când vor să utilizeze toaleta, trebuie să facă dovada unui astfel de document. La fel, dacă începe brusc să plouă şi trebuie să se adăpostească undeva.

În Olanda, codul QR, care certifică faptul că persoana a fost vaccinată, este obligatoriu de la vârsta de 13 ani.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 22°C
IASI 19°C 20°C
CLUJ 15°C 19°C
CONSTANTA 15°C 16°C
CRAIOVA 17°C 18°C
BRASOV 15°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI