Studiu: Părinții vor pentru copii educatori pregătiți și un climat de siguranță

2 aprilie 2017, 22:22

Cei mai mulţi părinţi decid dacă o grădiniţă este potrivită pentru copilul lor, în funcţie de comportamentul pe care micuţul îl are după terminarea orelor de program. Foarte importante sunt activităţile pe care cei mici le fac zi de zi în grădiniţă, dar şi relaţia pe care părintele a reuşit să o stabilească cu cadrele didactice.

O spune cel mai recent studiu făcut de o echipă de consilieri educaţionali. Diana şi Alexandra s-au gândit să facă o astfel de analiză după ce au fost şi ele în situaţia de a alege grădiniţa potrivită pentru copiii lor.

Peste 80 la sută dintre părinţi cred că cel mai important aspect este pregătirea cadrelor didactice. 97 la sută cred că relaţia dintre copil şi educator trebuie să fie bazată pe respect şi empatie. 85 la sută cred că e foarte importantă capacitatea educatorilor de a găsi soluţia potrivită în situaţii dficile.

Grădiniţa este primul loc în care copilul trebuie să se integreze şi, de aceea, mulţi părinţi au emoţii la început.

Echipa care a realizat studiul dezvoltă, la ora actuală, programe de training pentru unităţile de stat şi private care le-au solicitat sprijinul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite