Studiu: O consultație din patru este realizată prin telemedicină

Aproape un sfert dintre consultațiile de specialitate realizate în unitățile sanitare private este asigurată prin servicii de telemedicină. Cele mai solicitate sunt consultațiile de medicina muncii, dermatologie, pediatrie și endocrinologie. Sunt rezultatele unui studiu realizat de Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private - PALMED. Cele mai multe consultații sunt oferite prin apel telefonic, iar aproape jumătate dintre pacienții care accesează serviciile prin telemedicină au între 35 și 44 de ani.

18 Noiembrie 2020, 10:19 (actualizat 18 Noiembrie 2020, 10:21) Știrile TVR |
Studiu: O consultație din patru este realizată prin telemedicină

„Sunt pacienți pentru care implementarea serviciilor de telemedicină și după data de 31 decembrie, așa cum este stipulat în prezent, este vitală. Mă refer în mod special la pacienții cronici. De exemplu, posibilitatea de a discuta cu medicul curant prin apel telefonic sau prin aplicaţii video face ca mai bine de jumătate din consultațiile de oncologie medicală și radioterapie să se desfășoare online. Asta înseamnă rapiditate în diagnosticare - o etapă cu probleme ce merită mai mult analizate, dezbătute și soluționate, în contextul COVID-19 - și în monitorizarea bolnavului de cancer, fără a-l expune riscului de a fi infectat cu noul coronavirus”, afirmă Cristian Hotoboc, preşedintele Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private - PALMED.

9 din 10 servicii de telemedicină sunt oferite prin apel telefonic. Cele mai puțin solicitate consultații vin din domeniile chirurgicale, cum ar fi chirurgie pediatrică, vasculară, nefrologie și reumatologie. 45% dintre pacienți au între 35 și 44 de ani, iar persoanele sub 18 ani au beneficiat de 18% dintre servicii, în baza solicitării tutorelui legal.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 29°C 30°C
IASI 26°C 26°C
CLUJ 20°C 24°C
CONSTANTA 25°C 26°C
CRAIOVA 25°C 27°C
BRASOV 24°C 25°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI