Studiu: Ivermectina nu are niciun beneficiu în tratarea pacienților infectați cu COVID-19

Teama provocată de COVID-19 i-a făcut pe mulți să caute diverse tratamente și medicamente miraculoase. S-a vorbit la un moment dat despre Ivermectină, un medicament de uz veterinar despre care se spunea că ar vindeca infecţia cu SARS-COV-2. Ultimele studii apărute într-o importantă revista americană de profil arată că Ivermectina nu are niciun beneficiu în tratarea pacienților infectați cu COVID-19, cu forme medii sau severe.

20 Aprilie 2021, 11:41 (actualizat 20 Aprilie 2021, 11:44) Știrile TVR |
Ivermectina nu e panaceu
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Directorul executiv al Centrului Metodologic de Cercetare Medicală și Medicină, conf. univ. dr. Ionuț Nistor susține că studiul clinic pentru măsurarea eficacității Ivermectinei a fost realizat în Columbia pe 400 de pacienți. 200 dintre aceștia au primit timp de 5 zile Ivermectină tablete orale , iar 200 au primit un placebo.

În studiu au fost incluși doar pacienți cu formă moderată, care impun un tratament. Concluziile cercetătorilor au arătat că durata simptomelor nu a fost redusă într-un mod semnificativ în rândul pacienților care au primit Ivermectină în comparație cu cei care au primit placebo.

Entuziasmul cu privire la descoperirea unui tratament al COVID-19 centrat în jurul Ivermectinei a apărut în luna iulie a anului trecut, când studii efectuate în laborator, pe celule, arătau că există un potențial al medicamentului de a reduce replicarea virală a SARS-CoV2. Doar că primele studii riguroase desfășurate, în urma testării pe oameni, au arătat că nu există astfel de beneficii.

Ivermectina a fost descoperită la sfârșitul anilor 1970 și aprobată pentru prima dată pentru utilizarea la animale în 1981.Este un antiparazitar folosit pentru tratarea malariei. Cu toate acestea au existat persoane care s-au interesat de ivermectiva ca posibil tratament sau care chiar l-au folosit.

Ivermectina nu este aprobată pentru uz uman în România decât extern, ca unguent. Un alt medicament care a stârnit entuziasm a fost hidroxiclorochina. Ca și în cazul ivermectinei, povestea a fost similară; studiile clinice efectuate în laborator, pe celule, au dus la o folosire amplă pentru tratarea pacienților infectați. Dar până la urmă s-a observat că nu produce o îmbunătățire a stării de sănătate a pacienților.

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 2°C
IASI -3°C 0°C
CLUJ -6°C -5°C
CONSTANTA 0°C 1°C
CRAIOVA 0°C 0°C
BRASOV -4°C -6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI