TELEJURNAL REGIONAL

STUDIU. Abilitățile profesorilor în utilizarea tehnologiei și motivația pentru cariera didactică au crescut în pandemie

Abilitățile profesorilor din învățământul preuniversitar de a utiliza tehnologia în predare au crescut, în pandemie. La fel și motivația pentru cariera didactică. Se simte în schimb nevoia unei pedagogii specifice activităților desfășurate cu ajutorul calculatorului. Sunt primele concluzii ale unui studiu realizat de Consorțiul Universitaria, din care face parte și Universitatea de Vest din Timișoara. Cercetătorii au vrut să vadă cum au marcat pandemia și școala online meseria de dascăl.

03 Martie 2021, 11:53 (actualizat 03 Martie 2021, 12:01) |
Radiografie a predarii online
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

 

Peste 10 mii de cadre didactice au completat, luna trecută, chestionarele concepute de cercetători. Aproximativ 2500 dintre ele, provin din județul Timiș.

Datele au fost corelate cu un studiu asemănător realizat în martie anul trecut. Astfel, 30 la sută dintre cei chestionați se declară mai dedicați profesiei, în timp ce motivația pentru cariera didactică scăzut pentru 10 la sută dintre profesori.

Totodată, două treimi dintre respondenți au afirmat că au apelat și la alte platforme de predare decât cele recomandate oficial.

Iar 60 la sută dintre profesori consideră că o activitate de calitate în online se ancorează în pedagogie.

Potrivit studiului, printre dificultățile întâmpinate de profesori se numără nivelul de stres psihic, social și tehnic, timpul insuficient pentru organizarea lecțiilor sau lipsa unui calculator performant.

Cercetătorii își propun ca raportul final să fie făcut public la sfârșitul lui martie. Va apărea pe site-urile universităților partenere și va ajunge și la Ministerul Educației.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 11°C
IASI 14°C 13°C
CLUJ 12°C 10°C
CONSTANTA 12°C 10°C
CRAIOVA 11°C 7°C
BRASOV 12°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI