Studiu: 78 la sută dintre copii intră zilnic pe Internet. Limita de vârstă la care încep experienţa online este tot mai mică

17 martie 2017, 11:37

Copiii de astăzi sunt copiii internetului. Oricât am vrea să îi oprim, să le interzicem, să le limităm accesul e imposibil.

Lumea lor se învârte în jurul internetului. Acolo sunt cărţile, ziarele, revistele, telefonul, televizorul, acolo sunt toate informaţiile din lume, dar şi jocurile şi grupul de prieteni. Să recunoaştem: cel puţin jumătate din viaţa lor este legată, într-un fel sau altul, de internet.

Trebuie, însă, să  ştie cum să îl folosească pentru documentare şi informare, pentru că au norocul incredibil de a avea acces la toată enciclopedia lumii.

Internetul este, pe cat de atractiv şi folositor, pe atât de periculos.

Un studiu realizat de Salvaţi Copiii arată că vârsta medie la care copiii încep să folosească internetul este 8 ani. 78 la sută dintre ei intră zilnic pe internet, în zilele libere folosesc internetul între o ora şi 4 ore, 90 la sută dintre ei au cel puţin un cont de socializare, 55 la sută adaugă persoane necunoscute în lista de prieteni, 81 la sută trimit date personale unora pe care nu i-au cunoscut niciodată faţă în faţă, 58 la sută s-au întâlnit cu o persoana cunoscuta iniţial online, 52 la sută au primit mesaje cu conţinut sexual pe reţele de socializare.

Studiu realizat de Salvaţi Copiii

8 ani este vârsta medie la care copiii încep să folosească internetul
78 la sută dintre copii intră zilnic pe internet

în zilele libere folosesc internetul intre o oră şi 4 ore
90 la sută dintre ei au cel puţin un cont de socializare
55 la sută adaugă persoane necunoscute în lista de prieteni
81 la sută trimit date personale unora pe care nu i-au cunoscut niciodată faţă în faţă
58 la sută s-au întâlnit cu o persoană cunoscută iniţial online
52 la sută au primit mesaje cu conţinut sexual pe reţele de socializare

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă