TELEJURNAL REGIONAL

STUDIU | Cluj-Napoca, orașul studenților. Prezența lor are un impact semnificativ asupra vieții economice a orașului

Lipsa studenților din Cluj-Napoca are un impact semnificativ asupra vieții economice a orașului, arată un studiu realizat de cercetătorii Universității Babeș-Bolyai. Aceștia au demonstrat că aproximativ 33,4 milioane de euro sunt cheltuiți lunar în oraș de către studenți, în perioadele în care aceștia sunt prezenți fizic la facultate.

24 Martie 2021, 10:41 (actualizat 24 Martie 2021, 11:16) Știrile TVR |
Cluj-Napoca, orașul studenților
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

În condițiile în care cursurile se desfășoară exclusiv online, pierderile la finalul anului universitar se anunță a fi pe măsură. Estimarea este făcută pe baza studiului de impact în economia orașului Cluj-Napoca a Universității Babeș-Bolyai(UBB).

Pornind de la estimările cheltuielilor studenților de la UBB în 2015, ajustate în funcție de numărul studenților UBB în anul academic 2019/2020, rata inflației și extrapolate la numărul total al studenților din toate cele 11 universități clujene, studiul sugerează că totalul cheltuielilor lunare ale studenților sunt de peste 33 de milioane de euro. Suma rămâne subestimată, deoarece în estimările inițiale au fost incluse doar cheltuielile studenților înscriși la forma de învățământ la zi.

De asemenea, pentru anul de referință 2015, pe baza unui anchete sociologice a fost estimat faptul că totalul cheltuielilor studenților UBB a fost de aproape 142 de milioane de Euro. În Cluj-Napoca învață în jur de 80.000 de studenți.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TELEJURNAL REGIONAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 2°C
IASI 0°C 0°C
CLUJ -2°C -2°C
CONSTANTA 1°C 0°C
CRAIOVA 1°C 0°C
BRASOV -5°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI