Studiourile regionale, inima Televiziunii publice. TVR Cluj - inovație, rapiditate în transmiterea informației, profesionalism. Din 3 noiembrie, Televiziunea Română va emite în format HD!

TVR se pregătește să scrie o nouă pagină de istorie prin trecerea la formatul de înaltă definiție. Suntem împreună de peste 60 de ani, ca să vă facem auzite poveștile. Ne bazăm pe jurnaliști cu experiență și pe o rețea de studiouri regionale cum nu există în România. Vă arătăm astăzi colegii de la TVR Cluj, cei care conectează, prin știri, Transilvania cu românii de pretutindeni. Și fac acest lucru de multe ori prin inovație.

31 Octombrie 2019, 20:29 (actualizat 31 Octombrie 2019, 20:31) Știrile TVR |
Știri din inima Transilvaniei
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Din inima Transilvaniei, TVR Cluj strânge informații de 30 de ani, pentru centrul țării și pentru întreaga Românie. Tot ce se întâmplă important este filmat și relatat cu profesionalism.

Jurnaliștii TVR Cluj spun seară de seară povestea unei regiuni care se schimbă sub ochii noștri. Este o provocare imensă și o responsabilitate pe măsură, când vremurile se schimbă și jurnaliștii sunt obligați să țină pasul.

La TVR Cluj inovația face de ani de zile casă bună cu jurnalismul de calitate.

Andrei Biro, videojurnalist la TVR Cluj, își realizează mare parte din materiale folosind telefonul mobil. Vorbim despre MOJO, mobile journalism, sau pe românește "jurnalism cu telefonul mobil".

Un telefon mobil performant este dotat cu o cameră de mare rezoluție, pentru că în televiziune nu se poate face rabat de la calitatea imaginii.

Odată complet materialul filmat, telefonul poate chiar și mai mult. Este un mic studio de producție la purtător. Este nevoie de un program de editare și de cunoștințe de televiziune, evident.

De cealaltă parte a ecranului, telespectatorul nici nu bănuiește că în spatele producției se ascunde un videojurnalist și telefonul lui mobil.

Jurnalismul mobil reprezintă un pas înainte într-o lume în permanentă mișcare, în care "viteza" este cuvântul de ordine.

Avem rapid nevoie de informații, de actualizări permanente. Televiziunea a trecut și ea pragul micului ecran către lumea internetului.

Studiourile regionale sunt inima Televiziunii publice. Pentru că dincolo de tehnică și tehnologie, la TVR, jurnaliștii sunt aproape de oameni. Ca să le spună poveștile, fidel și obiectiv. Indiferent de vremuri!

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SPECIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 4°C
IASI 2°C 4°C
CLUJ 2°C 2°C
CONSTANTA 3°C 4°C
CRAIOVA 2°C 8°C
BRASOV -1°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI