Studiile arată că pandemia i-a făcut pe oameni să dăruiască mai mult, să facă bucurii celor nevoiași

18 decembrie 2020, 18:12

Indiferent de vârstă, statut social sau posibilități, clipele grele prin care toți trecem în ultimul an ne-a făcut să ne întoarcem la ceea ce este importat. Să ne uităm în jurul nostru și să întindem o mână de ajutor. Un studiu internațional arată că de sărbători tot mai mulți oameni se gândesc anul acesta să facă gesturi pentru cei aflați în nevoie.

Anul acesta expresia „de Crăciun fii mai bun” își găsește corespondentul mai mult ca oricând în realitate. Potrivit studiului, peste 60 la sută dintre oameni spun că preferă un cadou cu sens care să îi ajute pe ceilelți.

Așadar, noi suntem responsabili de „binele” pe care îl răspândim în lume. Important este să facem pasul și să intrăm în rândul celor care dăruiesc semenilor fără să ceară ceva în schimb.

Orice cauză merită și va face pe cineva să zâmbească. Fundația World Vision a lansat, de exemplu, o campanie menită să ajute copiii din medii defavorizate.

Potrivit celor mai recente statistici, copiii sunt cei mai afectați și cei mai vulnerabili în pandemia de COVID-19. Date recente arată că în țara noastră, 1 copil din 10 merge la culcare flămând și 11 la sută dintre copii mănâncă doar de două ori pe zi. Împreună însă putem schimba aceste statistici dure și nedrepte.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite