TELEJURNAL REGIONAL

Studenţii Facultăţii de Horticultură din Iași realizează propriile vinuri în laboratoarele Universității de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară

Negru Moale, Cioinic, Gordin sau Blanc de Noir sunt soiuri de vinuri cu care viitorii horticultori ieșeni s-au familiarizat deja. Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Iaşi pune la dispoziţia studenţilor cadrul propice pentru îmbinarea cunoştinţelor teoretice cu cele practice. Astfel, în cadrul laboratoarelor, studenţii Facultăţii de Horticultură lucrează la realizarea propriilor vinuri – începând cu prelucrarea materiei prime, până la conceperea produsului finit.

05 Martie 2021, 11:09 |
Blanc de noir, vinul studenților agronomi
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Studenţii şi doctoranzii Facultăţii de Horticultură din Iaşi îşi pregatesc lucrările de finalizare a studiilor în baza unor experimente realizate în micro- staţia de vinificaţie de care dispune Universitatea.

Studenţii participă la procesul de obţinere a vinului încă de la culegerea recoltei de struguri, apoi, sub îndrumarea profesorilor ajung să obţină materialul finit.

Înainte de a se apuca de lucrarea propriu-zisă, studenţii cercetează cu atenţie piaţa şi comportamentele cumpărătorilor, pentru a şti ce minusuri au produsele deja existente. Conform acestora, la momentul actual este sesizabilă lipsa vinurilor din soiurile tradiţionale româneşti.

În prezent, USAMV îmbuteliază sub brand specific vinuri obţinute din 15 soiuri de viţă de vie, toate cultivate pe terenurile deţinute de universitate.

Produsele obţinute nu sunt comercializate, ci utilizate în scop didactic.

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TELEJURNAL REGIONAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 21°C 21°C
IASI 20°C 14°C
CLUJ 15°C 12°C
CONSTANTA 17°C 17°C
CRAIOVA 19°C 20°C
BRASOV 15°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI