Studenţii Facultăţii de Horticultură din Iași realizează propriile vinuri în laboratoarele Universității de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară

5 martie 2021, 11:09

Studenţii şi doctoranzii Facultăţii de Horticultură din Iaşi îşi pregatesc lucrările de finalizare a studiilor în baza unor experimente realizate în micro- staţia de vinificaţie de care dispune Universitatea.

Studenţii participă la procesul de obţinere a vinului încă de la culegerea recoltei de struguri, apoi, sub îndrumarea profesorilor ajung să obţină materialul finit.

Înainte de a se apuca de lucrarea propriu-zisă, studenţii cercetează cu atenţie piaţa şi comportamentele cumpărătorilor, pentru a şti ce minusuri au produsele deja existente. Conform acestora, la momentul actual este sesizabilă lipsa vinurilor din soiurile tradiţionale româneşti.

În prezent, USAMV îmbuteliază sub brand specific vinuri obţinute din 15 soiuri de viţă de vie, toate cultivate pe terenurile deţinute de universitate.

Produsele obţinute nu sunt comercializate, ci utilizate în scop didactic.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Producție de vin. Vinuri românești

2023, un an bun pentru vinul românesc. Viticultorii preferă soiurile autohtone