TELEJURNAL REGIONAL

Studenţii de la Protecţia Cosumatorului şi a Mediului, de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Iaşi prepară delicatese din făină de greieri

Experimente culinare la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Iaşi. Ingrediente inedite sunt folosite de studenţi pentru a prepara produse de panificaţie şi patiserie. Printre acestea se numără făina de greieri. Specialiştii susţin că aceasta are o valoare nutriţională mare. 70% reprezintă proteine, vitamine, fier şi calciu.

14 Aprilie 2021, 11:09 (actualizat 14 Aprilie 2021, 11:30) |
Bunatati din faina de greieri
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Lucrări de licenţă numai bune de gustat! Produse inedite şi de viitor. Asta prepară studenţii specializării Protecţia Cosumatorului şi a Mediului, de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi. Tinerii au reuşit să impresioneze prin ingeniozitatea lor.

Făina din insecte este viitorul în materie de mâncare, cel puţin asta susţie o agenţie a Organiei Natiunilor Unite.

Făina de greieri a fost primită cu reticienţă în Europa, iar acum este testată şi în România. Însă, studenţii şi-au propus să o facă populară printre consumatori folosind-o la prepararea pâinii.

Produsele sunt atent analizate şi sunt degustate de cadrele didactice ale universităţii, dar şi de studenţii care îşi formează astfel gustul pentru combinatii inedite.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TELEJURNAL REGIONAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 16°C 16°C
IASI 15°C 17°C
CLUJ 12°C 12°C
CONSTANTA 13°C 14°C
CRAIOVA 14°C 14°C
BRASOV 12°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI