Studenţi şi profesori de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București dau o nouă faţă grădinilor Domeniului Regal de la Peleș

26 mai 2023, 08:13

Studenții îşi pun toată pasiunea şi priceperea la bătaie pentru a da o nouă faţă grădinilor de la Peleş. Vegetaţia fiind foarte îmbătrânită, nu a beneficiat până acum de lucrări profunde de specialitate.

Este nevoie de multă muncă şi atenţie, pentru că grădinile de la castel au valoarea unui monument istoric. O echipă separată se ocupă cu documentarea şi cercetarea în arhive. Studenții spun că învață lucruri noi, practica fiind cea care îi ajută să se perfecţioneze. În zona peluzei centrale, studenții au reamenajat pârâul clasic, care în anii trecuți aproape că nu se mai vedea. In cadrul Atelierului de Peisagistică viitorii ingineri vor regenera speciile istorice de pe Domeniul Regal și vor reda frumusețea teraselor și grădinilor din jurul celor două castele.

Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș susține financiar și logistic acest eveniment, cu atât mai mult cu cât, în acest an marcăm 140 de ani de la inaugurarea Castelului Peleș.

Domeniul Regal Peleș este cea mai importantă destinație turistică a României.

Regii României, de-a lungul istoriei, au realizat construcțiile de aici care reprezintă adevărate capodopere arhitecturale, istorice și artistice. În același timp, turiștii vor admira în parcurile Domeniului Regal arbori și arbuști ornamentali deosebiți, specii unice plantate în România în urmă cu peste 140 de ani.

Reamenajarea are loc într-un moment special: în urmă cu 150 de ani se pregătea terenul pentru construcția Castelului Peleș și se plantau primii arbori. Doi ani mai târziu, în 1875, se punea piatra de temelie, iar în 1883 avea loc inaugurarea acestei bijuterii arhitectonice.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă