Studenţi indieni fugiţi din calea războiului „Ruşii au bombardat la 20 de kilometri de locul unde stăteam. 3-4 zile au fost teribile pentru noi”

2 martie 2022, 19:08

Aditya Anand este din India şi are două 21 de ani. Este student la Medicină în Liov, în vestul Ucrainei. Deşi graniţa cu Polonia era aproape, a ales să fugă în sud, spre România.

Aditya Anand: Erau zvonuri că Liov va fi de asemenea atacat în următoarele zile. Mulţi dintre prietenii mei care au fugit prin Polonia mi-au zis că era foarte aglomerat aşa că am preferat prin România.

Şi colegii lui din Vynnytsia, un oraş aflat la 250 de kilometri de Kiev, au fost cuprinşi de groază când au auzit bombardamentele.

Muyakkir Alam: Ruşii au bombardat la 20 de kilometri de locul unde stăteam. Aşa că 3-4 zile au fost teribile pentru noi pentru că eram panicaţi.

Au reușit să urce într-un autobuz spre granița cu România, însă în apropierea frontierei au fost nevoiţi să parcurgă ultimii 10 kilometri pe jos şi să doarmă 3 nopţi afară sub cerul liber.

Rajendra Kumar Patidar: Nu era niciun adăpost, nu era mâncare, nici măcar apă. Am stat sub cerul liber şi ne întindeam pe iarbă să dormim.

Tinerii sunt acum adăpostiţi într-o sală de sport din Sectorul 1 iar zilele următoarea vor pleca acasă, la familiile lor în India. Dar nu vor uita niciodată cum peste noapte s-au trezit în plin război

Muyakkir Alam: Noi nu vrem război, sunt doar nişte studenţi, vrem pace. Am venit în Ucraina din India cu multe visuri ca medicinişti şi tot ce s-a întâmplat a fost foarte traumatizant pentru noi.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite