Deschiderea oficială a anului universitar la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Multe instituții de învățământ superior din țară își deschid porțile, fiindcă începe anul universitar. Anca Medeleanu de la TVR Iași, a transmis pentru Telejurnal, de la un eveniment devenit deja tradiție.

27 Septembrie 2021, 09:12 (actualizat 27 Septembrie 2021, 09:39) |

Primii pași în studenție trebuie să fie memorabili. De aceea, studenții de la cea mai veche universitate din tara, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, și-au propus să-i ghideze în primele zile pe cei care încep astăzi anul I și să le deschidă drumul către noi experiențe. Lângă universitate au fost amplasate corturi atractive, pline de culoare și veselie pentru a-i întâmpina și atrage pe curioși.

Evenimentul dedicat informãrii și orientãrii tinerilor din anul I a ajuns la a X-a ediție. Au fost atrași și cei din anul 2, care nu s-au putut bucura anul trecut de astfel de întâlniri.

Au fost prezente toate ligile studențești, companii care încearcă să recruteze tineri dornici de un loc de munca și asociații care înlesnesc schimburile educaționale cu alte tari. Bobocilor li se promit experiențe dintre cele mai plăcute dacă intră într-o organizație studențească.

Studenții de anul I pot face tururi ale orașului și ale universității ghidați de colegii lor mai mari, pot vizita muzeul universității și centrul de învățare. Deschiderea oficială a anului universitar la Universitatea Al Ioan Cuza din Iași are loc de la ora 11, în aula magna Mihail Eminescu.

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 14°C 17°C
IASI 15°C 15°C
CLUJ 14°C 13°C
CONSTANTA 14°C 15°C
CRAIOVA 15°C 18°C
BRASOV 12°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI