Studenți români, afectați de Brexit. De anul viitor se schimbă regimul studiilor în Marea Britanie pentru cetățenii din UE

16 iulie 2020, 10:25

Bogdan este absolvent de psihologie şi business în Marea Britanie, iar zilele acestea tocmai a fost admis la un masterat în resurse umane.

A participat la interviu „spot admissions” în care universităţile anunţă pe loc aplicanţii dacă au fost acceptaţi sau nu.

Sebi este actor şi a decis să-şi ia liber un an de la studii, dar va rata şansa de a beneficia de ajutorul guvernamental.

Brexit va avea un impact major, prin creșterea taxei de 9250 lire la 10-20 chiar la 30 mii de lire pe an. Impactul va fi şi asupra universităţilor.

La Coventry învaţă acum peste 600 de studenţi români, iar universitatea a conceput deja un program de studii pentru România.

Bogdan Kochesch, director agenţie de consiliere educaţională: Ne așteptăm că acești studenți să se reorienteze spre Olanda, Belgia, Danemarca, unde numărul de programe de predare limba engleză e mai mare , dar nu vor acoperi doritori UK.

Aproape 3000 de studenţi români alegeau anual să studieze în Marea Britanie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite