Studenți nigerieni și indieni care au fugit din Ucraina s-au refugiat la București

28 februarie 2022, 09:29

41 de studenți din Nigeria au ajuns în Gara de Nord cu un tren de la Suceava.

În acest moment doresc să merg direct acasă, de aceea am venit în România. O să stăm câteva zile, după care va trebui să plecăm, a spus un student.

Români inimoși îi așteptau pe studenți în gară și le ofereau locuri de cazare.

Alți 20 de studenți au fost preluați de autorități. O parte dintre refugiați au fost aduși azi-noapte cu autocarele în orașul Voluntari. 600 de studenți indieni care învățau în Ucraina au fost cazați în sala de sport și în alte locuri din oraș. Tinerii spun că au lăsat în urmă un infern.

Sunt pe drumuri de patru zile, din Kiev, Ucraina, în condiţii oribile. Da, am plâns. Fără mâncare , fără apă,sunt condiţii îngrozitoare în Ucraina, a spus un alt student.

Este un mediu nou și sunt condiții noi pentru mine, ceea ce este un lucru bun. Autorităţile locale mi-au dat mâncare şi toate aceste lucruri. Mulţumesc autorităţilor române pentru toate aceste lucruri, a precizat un student.

Toată organizarea a fost făcută în numai câteva ore. În sprijinul celor din Voluntari au sărit în ajutor și autoritățile din comunele învecinate.

Studenții vor rămâne în România câteva zile, până când Ambasada Indiei va reuși să organizeze transportul lor către casă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite