Studenți din 6 țări învață cum să facă față dezastrelor naturale într-o tabără din Bistrița Năsăud

Cum facem față dezastrelor cauzate de schimbările climatice din ultima vreme! Asta se învață în aceste zile într-o tabără organizată în Bistrița Năsăud. Tineri veniți din toată lumea învață cum să acționeze în situații extreme. Fie că este vorba de acordarea primului ajutor sau cum să scape dintr-un incendiu sau o furtună. Îndrumătorii lor sunt medici de urgență și lectori ai facultăților din cadrul Universității Babes Bolyai.

18 Iulie 2019, 19:39 |
Cum gestionăm dezastrele
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Studenții veniți din 6 țări învață la Arcalia cum să se descurce într-o situație de urgență. Și-au ridicat singuri tabăra, iar în corturi sunt amenajate un spital, un dormitor, dar și un comandament pentru gestionarea dezastrelor.

Stella vine din Italia unde studiază probleme de securitate internațională. Aici coordonează echipa de intervenție în situația unui cutremur urmat de inundații. Spune că a ales să vină în România, la aceasta școală de vară, pentru că este cea mai bună pe care a găsit-o în Europa.

Una dintre cele mai importante lecții predate în tabără este acordarea primului ajutor.

Olivia a venit tocmai din Africa de Sud și spune că a meritat drumul lung până la noi.

Facultatea de Știință și Ingineria Mediului din Cluj este singura din țara noastră care are o catedră de management al dezastrelor.

Școala de vară de la Arcalia  se încheie la sfârșitul săptămânii.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 14°C 12°C
IASI 12°C 9°C
CLUJ 12°C 12°C
CONSTANTA 15°C 12°C
CRAIOVA 16°C 16°C
BRASOV 10°C 10°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI