Studenții ieșeni au obținut 10 medalii la Olimpiada Internațională de Matematică SEEMOUS 2023

Studenții ieșeni s-au întors cu rezultate foarte bune de la Olimpiada Internațională de Matematică SEEMOUS 2023. Care este bilanţul studenţilor ieşeni, aflăm de la Laura Lucescu:

17 Martie 2023, 08:47 (actualizat 17 Martie 2023, 09:16) Știrile TVR |

Capitala Moldovei a fost reprezentată la competiția care a avut loc în Macedonia de Nord de două echipe, care au cucerit 10 medalii. SEEMOUS înseamnă Olimpiada Sud Europeană de Matematică pentru Studenți. Cele două echipe aparţin universităţilor "Alexandru Ioan Cuza" și "Gheorghe Asachi".

Cei 5 studenți care au reprezentat Universitatea Alexandru Ioan Cuza s-au întors cu tot atâtea medalii - una de aur, una de argint și 3 de bronz.

GABRIEL BREHUESCU, medaliat cu aur: A fost o experiență diferită. Eu n-am mai fost, până acum, la nicio competiție internațională, am mai cochetat în timpul liceului, cu concursuri și olimpiade, însă n-am mai fost la un concurs de un asemenea nivel și nu aveam mari așteptări. Evident, mă bucur pentru performanța obținută, însă mă bucur mai mult pentru experiență, pentru pregătirea concursului, am reușit să mă pregătesc, să aprofundez multe domenii.

Studenții politehnicii ieșene au obținut 2 medalii de argint și 3 de bronz.

COSMIN ŞTEFAN CURULIUC, medaliat cu argint: Cred că putem să dăm dovadă că se poate și în România, prin aceste rezultate, că munca este cea mai importantă, nu contează de unde vii și de unde ești, contează să ai muncă și dorință și pasiune pentru ceea ce vrei să faci.

La această ediție a olimpiadei de matematică au participat 83 de studenți de la 24 de universități.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 16°C
IASI 12°C 13°C
CLUJ 12°C 8°C
CONSTANTA 15°C 13°C
CRAIOVA 17°C 14°C
BRASOV 13°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI