Studenții elvețieni au creat Meta Costumul, care îmbracă tot corpul și este dotat cu mușchi de robot. Noua tehnologie îi poate ajuta pe regizori să monitorizeze mișcările actorilor și poate îmbunătăți experiența în realitatea virtuală

22 iunie 2023, 15:17

Costumul, care îmbracă tot corpul, este dotat cu mușchi de robot. Poate îmbunătăți experiența în realitatea virtuală, îi poate ajuta pe regizori să monitorizeze mișcările actorilor sau chiar să ajute un bolnav de Parkinson să meargă. Echipa care l-a creat este condusă de Max Eberlein, student la Institutul Federal pentru Tehnologie din Zurich.

Max Eberlein, student, Institutul Federal de Tehnologie, Elveţia: Meta Costumul este, de fapt, un costum cu muşchi artificiali care ne permite să avem o interacţiune mai mare cu realitatea virtuală.

Mușchii artificiali au fost inventați recent. Practic sunt buzunare umplute cu un lichid special, care are rol de electrod, pe care se aplică un curent de o anumită tensiune.

Aceasta declanșează contracții similare mușchilor umani. Creează o stare aproape naturală. Meta Costumul primește semnale, care coordonează mișcările, dar și trimite semnale care pot fi folosite pentru înregistrarea mișcărilor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite