Studenții de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi nu pot intra în examene dacă nu s-au vaccinat sau dacă nu au test COVID negativ

Studenţii Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" din Iaşi vor avea acces în sala de examen doar dacă vor prezenta un document din care să reiasă că s-au imunizat sau că au testul negativ pentru COVID. Regula este valabilă şi pentru cadrele didactice, și pentru supraveghetori.

12 Mai 2021, 18:46 (actualizat 12 Mai 2021, 18:56) |
Universitatea de Medicină și Farmacie Gr. T. Popa din Iași / FOTO: Autor: ADRIAN CUBA / AGERPRES FOTO Credit: AGERPRES/FOTO, foto.agerpres.ro

Potrivit unei decizii adoptate astăzi de Consiliul de Administraţie a UMF Iaşi, pentru a participa la sesiunea de examene din perioada 29 mai - 19 iunie, "studenţii vor prezenta înainte de fiecare examen unul din următoarele documente: certificat de vaccinare anti COVID, inclusiv în primă doză; test RT-PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore; rezultatul negativ al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore; adeverinţă din care să rezulte că se află între a 16-a şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2".

Cadrele didactice examinatoare vor permite participarea la examene doar studenţilor care prezintă unul dintre documentele enumerate mai sus.

O decizie similară a fost luată de Consiliul de Administraţie al UMF Iaşi şi în ceea ce priveşte cadrele didactice examinatoare şi personalul didactic auxiliar catedre.

Sursa: Agerpres

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN VACCINARE COVID-19
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 15°C
IASI 12°C 14°C
CLUJ 11°C 7°C
CONSTANTA 16°C 16°C
CRAIOVA 14°C 12°C
BRASOV 13°C 10°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI