Studenții cer taxe mai mici. Universităţile spun că tocmai sistemul hibrid de învăţare creşte costurile

18 septembrie 2020, 18:40

Universităţile spun că tocmai sistemul hibrid de învăţare care se va aplica anul acesta creşte costurile şi că taxele percepute sunt oricum mici. Şi pentru măsurile de igienă din cămine sunt alocate mai multe resurse, susţin rectorii.

Studenţii spun că taxele ar trebui să scadă pentru că multe universități nu vor folosi întreaga bază materială în acest an de pandemie. Şi că mulţi părinţi se confruntă cu dificultăti financiare.

Reprezentanții universităţilor susţin că le-au crescut cheltuielile în condiţiile în care trebuie să asigure predarea online de calitate pentru toți studenții.

Și pentru dezinfectare şi măsurile de siguranță din cămine sunt cheltuieli mai mari anul acesta. Unele campusuri şi-au deschis deja porțile pentru studenți. Vor sta mai putini în camere şi le vor ocupa, prin rotaţie.

La căminele Politehnicii din Timișoara, spre exemplu, 400 de studenți au fost chemați să își ocupe locurile. Au fost programați pe ore la cazare și li s-au comunicat regulile sanitare pe care trebuie să le respecte.

Și la Iași și Cluj-Napoca, căminele vor fi ocupate prin rotație, în funcție de programul de studiu față în față al fiecărui student.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite