STS și SRI preiau administrarea site-ului www.imminvest.ro, va fi deschis „într-un timp rezonabil”

17 aprilie 2020, 16:02

În paralel, reprezentanții Fondului de Garantare a creditelor pentru IMM-uri și cei ai patronatului pentru întreprinderi mici și mijlocii au explicat, live, pe Facebook cum va funcționa programul. Dar antreprenorii reclamau deja blocajul.

Câteva ore mai târziu, reprezentanții Fondului de garantare au precizat că portalul imminvest.ro a înregistrat o rată de înscriere de peste 200 de aplicații pe secundă, încă din primele momente. Și au întărit suspiciunea unui atac cibernetic sofisticat, mai ales că timp de o lună cât a fost verificat site-ul nu a avut probleme. SRI și STS vor administra aplicația.

Din cauza blocajului, nimeni nu a reușit deocamdată să depună cereri pentru creditele garantate de stat. Valoarea maximă a creditelor/liniilor de credit pentru finanţarea capitalului de lucru este de 5 milioane de lei, iar pentru creditele de investiţii, de 10 milioane de lei.

Programul va funcționa până în 2026, în limita unui plafon inițial de 15 miliarde de lei, cu 22 de bănci implicate. Dacă solicitările vor depăși plafonul prevăzut, statul îl va suplimenta.

Programul IMM Invest, prin care IMM-urile din România pot beneficia de credite garantate cu până la 90%, a fost lansat vineri, dar platforma www.imminvest.ro nu a funcționat.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii a anunțat că 44. 000 de întreprinderi mici şi mijlocii sunt aşteptate în programul guvernamental de finanţare.

Potenţialii beneficiari îşi vor putea asigura lichidităţile pentru derularea activităţii curente sau pentru investiţii, prin accesarea de finanţări garantate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite