Stresați de mici. Peste 80% dintre elevi acuză dureri de cap din cauza suprasolicitării. Medicii avertizează: se poate ajunge la izolare și depresie!

Obosiți, stresați și în permanență ocupați. Așa au ajuns mulți elevi din România, imediat ce au pășit în clasa zero. Acolo încep temele și presiunea de a fi printre cei mai buni. După școală, părinții îi duc la diverse activități, iar pentru copilărie le rămâne prea puțin timp. Rezultatul: o generație de copii pentru care școala devine o corvoadă și o mare durere de cap. La propriu! Specialiștii în educație și medicii trag semnale de alarmă privind efectele pe termen lung.

20 Septembrie 2019, 19:45 |
Mici și stresați
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Teme multe și diverse activități extrașcolare. Un program încărcat și atent planificat pe zile, ore și chiar minute. Nu e de mirare că, seara, elevii ajung acasă stresați, fără chef de nimic și cu mari dureri de cap.

Specialiștii în educație spun că toată această presiune la care sunt supuși copiii are mai multe cauze.

Daniela Vișoianu, președintele Coaliției pentru Educație: "O școală prietenoasă e o școală care își asumă învățarea în timpul orelor. Acum, sigur că vorbim de angoasă și anxietate a părinților, care aleg aceste activități extrașcolare din teama de a nu face tot ce e nevoie pentru copiii lor. Dar e și din cauza unei presiuni sociale uriașe".

Și medicii avertizează asupra efectelor suprasolicitării organismului copiilor. Aceasta poate duce la depresie și izolare.

Studiile arată că durerea de cap este cel mai întâlnit simptom în rândul copiilor suprasolicitați. 8 din 10 părinți spun că au trecut cu cei mici prin astfel de episoade cel puțin o dată.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 11°C
IASI 9°C 9°C
CLUJ 4°C 6°C
CONSTANTA 9°C 10°C
CRAIOVA 8°C 8°C
BRASOV 7°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI