Stresați de mici. Peste 80% dintre elevi acuză dureri de cap din cauza suprasolicitării. Medicii avertizează: se poate ajunge la izolare și depresie!

20 septembrie 2019, 19:45

Teme multe și diverse activități extrașcolare. Un program încărcat și atent planificat pe zile, ore și chiar minute. Nu e de mirare că, seara, elevii ajung acasă stresați, fără chef de nimic și cu mari dureri de cap.

Specialiștii în educație spun că toată această presiune la care sunt supuși copiii are mai multe cauze.

Daniela Vișoianu, președintele Coaliției pentru Educație: „O școală prietenoasă e o școală care își asumă învățarea în timpul orelor. Acum, sigur că vorbim de angoasă și anxietate a părinților, care aleg aceste activități extrașcolare din teama de a nu face tot ce e nevoie pentru copiii lor. Dar e și din cauza unei presiuni sociale uriașe„.

Și medicii avertizează asupra efectelor suprasolicitării organismului copiilor. Aceasta poate duce la depresie și izolare.

Studiile arată că durerea de cap este cel mai întâlnit simptom în rândul copiilor suprasolicitați. 8 din 10 părinți spun că au trecut cu cei mici prin astfel de episoade cel puțin o dată.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite