Streinu-Cercel: Stratul de zăpadă ar putea încetini răspândirea noului coronavirus. Acestui virus nu îi place frigul

Doctorul Adrian Streinu-Cercel, manager al Institutului de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, a susținut astăzi la TVR că vremea rece care s-a instalat în majoritatea regiunilor din România ar putea încetini răspândirea noului coronavirus. ” Se pare că acestui virus nu îi place frigul”, a spus Streinu-Cercel.

23 Martie 2020, 10:30 (actualizat 23 Martie 2020, 11:15) Știrile TVR |
Adrian Streinu-Cercel, managerul Inst. de Boli Infecțioade Matei Balș
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Întrebat cum influențează răcirea climei răspândirea noului coronavirus, Adrian Streinu-Cercel a afirmat că ”influențează în bine din două considerente”.

”Primul este că dacă se depune un strat de zăpadă, acest strat de zăpadă va trebui lăsat pe jos, nu va trebui adunat. Este cel care poate să ne salveze în momentul de față și să decontamineze o suprafața foarte mare și să se evite răspândirea virusului în natură. Un al doilea aspect este că acela se pare că acestui virus, deși ar trebui să îi placă frigul, nu prea îi place frigul, ca atare e posibil să avem o încetinere a răspândirii lui, ceea ce ne va permite nouă, în sistemul de sănătate,  să mai facem un pas în plus în tratarea acestor pacienți”, a precizat Streinu-Cercel la TVR.

Managerul Institutului de Boli Infecțioase ”Matei Balș” a mai arătat că în momentul de față România este într-o fază de transmitere comunitară a bolii sau, mai exact, de transmitere locală spre comunitară.

Streinu-Cercel a revenit asupra sfaturilor autorităților ca oamenii să își limiteze contactul cu alte persoane și să nu iasă din case decât pentru chestiuni urgente.

Dacă vom sta în case, vom trece cu bine peste asta. Dacă nu, vom asista și noi la ceea ce este acum în Italia”, a avertizat Streinu-Cercel, care a continuat spunând că ”problema ține de igienă”. ”Apa și săpunul vor dicta dinamica acestei pandemii. Cât stă virusul, cât nu stă virusul pe diferite suprafețe este mai puțin important. Important e ce facem cu mâna noastră. Dacă ne spălăm pe mâini cu apă și săpun, dacă ne spălăm fața cu apă și săpun, atunci decontaminăm tot ce atingem și virusul nu se poate aciua în trupul nostru”, a spus Streinu-Cercel.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 1°C
IASI 2°C 2°C
CLUJ 3°C 2°C
CONSTANTA 9°C 4°C
CRAIOVA 2°C 2°C
BRASOV 2°C 0°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI