Street food-ul este o nouă formă de fast food, dar mai diversificată și uneori mai sănătoasă

21 ianuarie 2020, 11:14

De la banalul hot dog până la fructe de mare pe băț sau adunate în pălării de carton, românii văd deja aceste preparate ca niște experiențe pentru că deja se fac festivaluri de street food, iar marii chefi se întrec în rețete de stradă.

Ideea de camion cu mâncare a pornit de la zero în România, dar a ajuns la vânzări de 15-20 de milioane de euro cu aproape 400 de food truckuri.

Mergem prin câteva dintre marile orașe să vedem ce putem mânca și cât ne costă.

Street food festival din Cluj-Napoca

Cea mai recenta ediție a street food festival din Cluj-Napoca a fost cea mai mare de până acum cu peste 90 de rulote cu mâncare și s-a desfășurat la mijlocul lunii octombrie.

Street Food Festival este un concept care a debutat în 2016 la Cluj-Napoca, iar ulterior a fost dezvoltat în alte 11 orașe.

Preparatele sunt diverse de fiecare data, pofticioșii pot mânca burger, sushi, deșerturi, supe și chiar preparate realizate din produse bio.

Street food moldovenesc

Bucătăria moldovenească este celebră în toată țară. De multe ori, conceptul de street food adaptat aici a dat naștere unor combinații cel puțin savuroase și chiar pline de umor. De exemplu, cum sună burger inflaționist?

Ca multe alte lucruri bune, primul burger manifest s-a născut la Iași. Cu 5% mai multe ingrediente, dar cu un preț neschimbat, a devenit repede destul de popular.

Chef Ciprian Feghiuș și-a propus să nu facă rabat de la calitate și a creat produse gourmet. Dozajul perfect al ingredientelor transformă un banal burger sau cartofii de fiecare zi într-o explozie a gustului de calitate.

„Pleșcăvita bănățeană”, la Timișoara

În ceea ce privește variantele de street food, la Timișoara topul este condus de tonetele unde se vinde ‘pleșcăvița bănățeană’, o specialistă culinară importată de la vecinii sârbi, care poate fi găsită în câteva zeci de locații în oraș, preparată și servită pe loc.

Food truck-urile își fac apariția la evenimentele sezonieri, de genul târgurilor de Crăciun sau Paști.

De 4 ani Timișoara găzduiește Street Food Festival, eveniment care reunește zeci de comercianți și atrage mii de clienți.

De anul trecut, în Timișoara a ajuns și Carnaval Street Food Festival, un eveniment consacrat la București, care îmbină gastronomia cu muzica: Food truck-uri și concerte live.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă