Străzile Capitalei nu au mai fost spălate de trei luni din cauza unei legi vechi de aproape 50 de ani

30 ianuarie 2020, 19:57

Pe 30 ianuarie 2017, imagini surprinse pe centura Capitalei arată un strat de câţiva centimetri de zăpadă pe marginea drumului. În 2018, tot pe 30 ianuarie era o vreme mai degrabă de primăvară. Iar în 2019, în aceeași zi, muncitorii eliberau străzile şi parcurile de copaci căzuţi după o ploaie îngheţată. Aşadar, în ultimii trei ani, luna ianuarie a îmbărcat diverse haine meteo, iar primarii ar fi avut timp să-şi reînnoiască practicile de curăţenie pe timp de iarnă calendaristică.

Edilii de sectoare respectă normative vechi din 1973, care prevăd că la 1 noiembrie vine iarna şi străzile nu se mai spală ca să nu se formeze polei. Dar iarna se lasă așteptată, nu se udă asfaltul, iar praful pune stăpânire pe oraş.

Operatorii de salubritate spun că sun pregătiţi oricând, doar aşteaptă ordine.

Ministrul Mediului anunţă controale.

În aceste condiţii praful ne învăluie, iar staţiile de măsurare a calităţii aerului înregistrează constant depăşiri. Unele chiar alarmante, cum s-a întâmplat la începutul anului.

Salubrizarea ineficientă a străzilor este una dintre principalele cauze ale poluării din Bucureşti. Declarația îi aparține chiar ministrului Mediului, Costel Alexe.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă