Străzi și gospodării inundate, drumuri blocate în Caraș Severin. Imagini de coșmar la Oravița, unde apele Ogașului au măturat totul în cale

23 iunie 2020, 08:30

ACTUALIZARE Codul portocaliu a expirat la ora 10.00, însă a intrat în vigoare unul galben, valabil până joi pentru toată țara.

Imagini de coșmar la Oravița, în județul Caraș Severin. În urma ploilor abundente, apele Ogașului au luat-o la vale pe străzile din oraș și au măturat totul în cale. Opt străzi au fost inundate și 30 de gospodării afectate de apă.

Pompierii au intervenit în zonă cu două motopompe remorcabile și 6 transportabile. Probleme s-au înregistrat și în alte două localități cărășene. La Ciclova Montană scurgerile de pe versanți au inundat trei străzi și șase gospodării, iar la Ciclova Română – două gospodării.

Și drumul dintre cele două localități a fost blocat din cauza aluviunilor aduse de apă. Echipaje ale poliției au dirijat circulația pe rute alternative. În total, 35 de pompieri au intervenit pentru înlăturarea efectelor inundațiilor.

Pericolul nu a trecut încă, Banatul se află până la ora 10.00 sub un cod portocaliu de instabilitate atmosferică și ploi torențiale.

De asemenea, până joi, 25 iunie, sunt în vigoare două avertizări hidrologice de cod galben și portocaliu pe râurile din bazinele hidrografice Timiș, Bârzava, Caraș, Moravița, Nera și Cerna.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite