Strategiile PNL și USR PLUS după rezultatele obținute la alegerile locale

28 septembrie 2020, 13:15

Liberalii s-au declarat învingători în fața social-democraților la aceste alegeri locale. Au însă și pierderi neașteptate în câteva mari orașe.

Liberalii sunt pe locul doi în ceea ce privește numărul de consilii județene,  dar pe locul întâi în ceea ce privește numărul de primari din municipiile reședință de județ.

Sunt câteva victorii de răsunet pe care le-au obținut. Au reușit să îl detroneze, după aproape 20 de ani, pe Marian Oprișan de la șefia Consiliului Județean Vrancea. Au reușit, de asemenea, să pătrundă în fieful PSD de la Constanța și au luat tot – și președinția Consiliului județean, și Primăria municipiului Constanța. Au reușit să obțină primării care altădată erau de tradiție PSD, cum ar fi Slobozia sau Giurgiu.

Sunt și lucruri mai puțin plăcute pentru liberali, ca de exemplu faptul că se află pe locul 3 ]n Consiliul General al Municipiului București. Au pierdut primăriile Timișoara, Brașov, Alba Iulia.

Liderii PNL și ai USR PLUS trebuie să discute serios alianțe în consiliile județene și în cele locale.

Copreşedintele USR PLUS Dan Barna a declarat că, prin rezultatele care se prefigurează a fi obţinute la alegerile locale, formaţiunea sa a reuşit să traseze peste România „o punte pe care se va construi buna guvernare a următorilor ani”, alături de „pilonul foarte puternic” pe care USR PLUS l-a stabilit în Bucureşti.

„Vom fi foarte fermi pe principiile pe care le-am susţinut în întreaga campanie, principiile legate de integritate, de transparenţă, de toleranţă zero la ceea ce înseamnă nepotism, probleme de corupţie sau probleme de integritate ale eventualilor alţi consilieri „, a declarat Barna.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite