Strategia națională pentru sport, discutată de Eduard Novak și președintele Iohannis

Strategia națională în sport și tineret discutată la Cotroceni
Strategia națională în sport și tineret discutată la Cotroceni
26 ianuarie 2021, 18:11

„La invitaţia Preşedintelui României, la Palatul Cotroceni a avut loc astăzi o întâlnire între domnul Klaus Iohannis, Vicepremierul Kelemen Hunor şi ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak. Discuţiile s-au purtat în jurul strategiei naţionale în sport şi tineret şi au inclus aspecte legate de situaţia actuală, de obiective, dar mai ales despre soluţiile care se au în vedere. Din constatările de până acum, situaţia actuală din sportul românesc prezintă mai multe probleme, care ţin şi de infrastructura deficitară, dar mai ales de lipsa de viziune şi de strategie, precum şi de folosirea ineficientă a resurselor. Obiectivul nostru este ca în anul 2032 România să se situeze în primele 15 ţări, din punct de vedere al rezultatelor sportive”, se arată într-un comunicat al Ministerului Tineretului şi Sportului.

Instituţia precizează că, pentru implementarea strategiei va fi nevoie de alocarea unor resurse bugetare mai mari decât în prezent: „Soluţia pentru atingerea acestui obiectiv este realizarea unei strategii naţionale în sport, care va avea ca piloni centrali stabilirea unor direcţii clare de performanţă, competitivitatea, atât la nivel de sportivi, cât şi de antrenori, prioritizarea acelor ramuri care au demonstrat că pot aduce rezultate, implementarea unitară a unor măsuri care să includă şi activităţile din educaţia copiilor şi tinerilor. Pentru acest proiect, va fi nevoie de alocarea unor resurse bugetare mai mari decât în prezent, însă solicitarea de obţinere a acestei suplimentări va veni însoţită de angajamentul unei folosiri mai eficiente a resurselor”.

Strategia de dezvoltare a sportului românesc va fi prezentată Parlamentului României la finalul acestui an şi va fi elaborată de o comisie de specialişti în sport, experţi în elaborarea de strategii, finanţe şi sănătate şi va include idei preluate şi adaptate, din strategiile unor state învecinate, precum Ungaria, Slovenia şi Austria.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite