Strategia de Incluziune a Romilor – un an de la aprobare. Dezbatere duminică, de la ora 11.00, pe TVR INFO

Teodora Drăgoi şi Boris Velimirovici
Teodora Drăgoi şi Boris Velimirovici
31 martie 2023, 16:26

Dezbaterea live este duminică, 2 aprilie, ora 11.00, la TVR INFO.

S-a împlinit un an de când Guvernul României a aprobat “Strategia de incluziune a cetățenilor români aparținând minorității rome pentru perioada 2022-2027.” Zilele trecute, Grupurile de Lucru Tematice s-au reunit în ședință de lucru pentru a analiza problemele identificate în implementarea măsurilor.

Minoritatea romă, în continuare cea mai nepopulară dintre etniile din România conform sondajelor, este în centrul acestui demers guvernamental. Duminică la Info Etnic discutăm despre politicile publice adresate romilor, realitățile din comunități în domenii precum educația, sănătatea, locuirea sau ocuparea forței de muncă.

Întrebarea este în ce măsura această strategie vine cu adevărat în  sprijinul etnicilor romi?

Despre combaterea discriminării, a discursului şi atitudinilor antirome generatoare de discurs incitator la ură sau infracțiuni motivate de ură, într-o nouă dezbatere Info Etnic.

La discuție, alături de cele două gazde, Teodora Drăgoi şi Boris Velimirovici, vor fi prezenți: Irina Dumitrița Solomon – Secretar de Stat, Cancelaria Primului Ministru, Iulian Paraschiv – Președinte ANR, Lacziko Eniko Katalin, Secretar de Stat DRI și Delia Grigore – Președinta Centrul Rromilor „AMARE RROMENTZA”.

Despre impactul și relevanța noilor politici de stat privind cea mai mare minoritate din Europa și una dintre cele mai marginalizate comunități din țara noastră, aflăm duminică, 2 aprilie, de la ora 11.00, la „INFO Etnic”, în direct la TVR INFO. Echipa emisiunii dă întâlnire telespectatorilor săi şi online, pe pagina de FaceBook Alte Minorităţi şi pe tvrplus.ro.

Întâlniri în direct cu telespectatorii, din cel mai mare studio al Televiziunii Române, dezbateri ample privind evenimentele majore din societatea românească ce au un impact şi asupra celor 20 de minorităţi naţionale. Astfel se poziţionează, din octombrie, emisiunea „INFO Etnic”, ce poate fi urmărită în fiecare duminică, de la ora 11.00, la TVR INFO. Jurnaliştii TVR Teodora Drăgoi şi Boris Velimirovici analizează, alături de invitații lor, cele mai importante momente din viaţa comunităţilor etnice care trăiesc pe teritoriul ţării noastre.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite