Străinii au început să sosească în Qatar, în așteptarea începerii Campionatului Mondial de fotbal, transmis în exclusivitate de TVR. Mâncarea tradițională, la mare căutare

10 noiembrie 2022, 21:01

Piața tradițională din Doha, Souq Waqif, adevărat simbol al capitalei Qatarului, e tot mai aglomerată. Vânzătorii stradali, terasele și micile restaurante se bucură de prezența suporterilor, iar vânzările cresc. Și e de abia începutul.

”Cei care vin la Cupa Mondială sunt curioşi să încerce mâncărurile noastre, pentru că bucătăria noastră e foarte diferită de a lor. Cu voia Celui de Sus, vor veni la noi să mănânce”, spune Mariam al Mansour, proprietar restaurant.

”Ne-am dorit să stăm undeva unde e o atmosferă vibrantă încărcată de tradiţii culturale, aşa că am decis să stăm într-un hotel din Souq Waqif. Ne plimbăm, vizităm, facem cumpărături, mâncăm tradiţional”, povestște Kristina Scarles, turistă din SUA.

Vizitatorii se bucură nu doar de cumpărături, plimbări și mâncare tradițională, ci și de Al Dama, varianta arabă a jocului de dame.

”Mulţi străini vor să înveţe Al Dama. Îi învăţăm să joace şi cum să mute spre şeic, nu spre rege, noi aşa jucăm. Învaţă încet-încet”, explică un localnic.

La Doha a acostat uriașă nava de croazieră Europa, care până la încheierea Campionatului, pe 18 decembrie, va găzdui o parte din suporterii veniți la marele eveniment fotbalistic. Vaporul are 22 de punți. Poate caza 6700 de persoane. Prețul unei cabine pornește de la 375 de dolari pe noapte și ajunge la câteva mii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite