Stradă asfaltată pe jumătate. O bandă de circulație aparține comunei Cârcea, cealaltă administrației locale din Craiova

Lucrare făcută de mântuială la marginea Craiovei. O stradă a fost modernizată... doar pe jumătate. Problemele ar fi apărut pentru că aceeași șosea figurează în registrele a două primării. Iar delimitarea între localități este pe axul drumului. Așa că, fiecare administrație locală asfaltează separat. Mai mult, strada are două nume.

15 Octombrie 2020, 10:09 (actualizat 15 Octombrie 2020, 10:13) Știrile TVR |
Drum modernizat pe jumătate
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Intre Craiova și comuna Cârcea a apărut și un conflict care a ajuns în instanță, pentru că pe strada cu pricina se afla firma Ford. Aceasta plătește impozite administrației locale din Craiova, fapt cu care comuna Cârcea nu este de acord. Cei care au de suferit, însă, sunt locuitorii din zonă.

De curând, Primăria Cârcea a decis să includă strada în programul de asfaltare, astfel că drumul a fost modernizat pe jumătatea care îi aparține.

Valerică Pupăză, primar Cârcea: Asta e tendința. În zonele unde sunt mai urbanizate, în municipiu, se dorește tot timpul o expansiune. Nu trebuie să întrebam Primăria Craiova dacă vrem să facem ceva pe teritoriul nostru administrativ. Și nici ei nu trebuie să ne întrebe pe noi când își stabilesc lista de investiții. De aceea nu am stat de vorbă cu nimeni și nici ei nu ne-au întrebat.

Mariana Andronache, purtător de cuvânt Primăria Craiova: La ora aceasta, limita teritorială face obiectul unei acțiuni în instanță și doar instanța va stabili pe unde este aceasta limită. De aceea noi nu am mers mai departe, nu am efectuat lucrări de modernizare, de reparație la drumul respectiv

Uzina Ford plătește impozite și taxe locale Primăriei Craiova în valoare de aproximativ două milioane de euro pe an.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 7°C
IASI 4°C 5°C
CLUJ 4°C 5°C
CONSTANTA 7°C 10°C
CRAIOVA 6°C 5°C
BRASOV 5°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI