Stoltenberg, despre declaraţia Papei Francisc, conform căreia războiul din Ucraina a fost „poate cumva provocat”: NATO este o alianță defensivă, iar agresiunea din Ucraina este războiul președintelui Putin

Jens Stoltenberg secretarul general al NATO
Jens Stoltenberg secretarul general al NATO
16 iunie 2022, 17:09

 

Secretarul general al NATO a condamnat „războiul necruțător de uzură împotriva Ucrainei” purtat de Rusia și a spus că NATO continuă să ofere „sprijin fără precedent pentru a se putea apăra împotriva agresiunii Moscovei”.

Stoltenberg a spus că „Toate țările au dreptul să-și aleagă propria cale fără interferențe externe” și că NATO plănuiește un pachet cuprinzător de asistență pentru Ucraina.

Întrebat de declaraţia Papei Francisc potrivit căreia războiul din Ucraina a fost „poate cumva provocat”, Stoltenberg a răspuns:

NATO este o alianță defensivă, iar agresiunea din Ucraina este războiul președintelui Putin. Ceea ce face NATO de mulți ani este să sprijine o națiune suverană independentă în Europa. Aceasta nu este o amenințare pentru nimeni. Aceasta nu este o provocare. Și vom continua. Președintele Putin și Moscova sunt responsabili pentru această agresiune brutală împotriva Ucrainei.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite