Stoltenberg: NATO nu dă curs cererii Poloniei de a desfăşura o misiune în Ucraina, dar va consolida flancul estic

NATO cere Rusiei să oprească războiul din Ucraina, iar președintele Putin să retragă trupele din această țară. Este responsabilitatea Alianței să se asigure că războiul nu depăşeşte graniţele Ucrainei, a declarat secretarul general Jens Stoltenberg, care a reafirmat că nu vor fi trimise trupe NATO în Ucraina. Polonia a cerut desfășurarea unei așa numite misiuni de pace în zonă. Colega noastră Loara Ștefănescu a discutat cu ministrul apărării, Vasile Dîncu, despre obiectivele României la această reuniune de la Bruxelles, unde s-a decis consolidarea apărării pe flancul estic al Alianței.

16 Martie 2022, 20:34 (actualizat 16 Martie 2022, 20:36) Știrile TVR |

NATO nu a dat curs cererii Poloniei de a desfășura o misiune de pace în Ucraina, care să asigure evacuarea populației civile prin coridoare umanitare din zonele unde au loc confruntări între forțele ucrainene și cele ruse. Ucraina va fi sprijinită în continuare cu ajutoare umanitare și financiare, inclusiv cu provizii de ordin militar.

NATO nu va desfășura trupe sau mijloace aeriene în Ucraina, a precizat secretarul general al Alianței, după reuniunea miniștrilor apărării din NATO.

Va fi însă consolidată substanțial prezența militară în țările aflate la granița estică a Alianței, unde vor fi dislocate trupe și echipamente suplimentare. 100.000 de militari NATO sunt în Europa, în stare de alertă.

Jens Stoltenberg: "Ne confruntăm cu o nouă realitate pentru securitatea noastră. Așa că trebuie să ne resetăm apărarea noastră colectivă și descurajarea pe termen lung. Le-am dat sarcini comandanților noștri militari să dezvolte opțiuni în toate domeniile: terestre, aeriene, maritime, cibernetice și spațiu."

 

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 7°C
IASI 3°C 6°C
CLUJ 4°C 8°C
CONSTANTA 11°C 14°C
CRAIOVA 8°C 7°C
BRASOV 7°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI