Stingerea incendiului de la sonda din Satu Mare ar putea dura câteva luni

27 decembrie 2017, 22:15

Locuitorii din Moftinu Mare nu își mai găsesc liniștea de 9 zile, de când la marginea satului flăcări uriașe țâșnesc din pământ la o înălțime de zeci de metri.

Echipe de pompieri din șapte județe se află la fața locului sub coordonarea IGSU, care a detașat în zonă și un centru de comandă mobil. Specialiștii caută soluții tehnice pentru accesul în focar a echipelor canadiene care să găsească soluţia tehnică de oprire a gazului. Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat după o vizită la sondă că incendiul nu prezintă risc pentru populaţie, ci doar pentru personalul de intervenție. Totuși, în funcție de soluția tehnică adoptată, stingerea flăcărilor ar putea dura de la câteva săptămâni la câteva luni.

Deși autorităţile susțin că nu există pericol pentru localnici și nu iau în calcul un plan de evacuare, localnicii sunt îngrijorați pentru că aud periodic bubuituri puternice în zonă.

Incendiul de la Moftinu a izbucnit în urmă cu zece zile şi nu a fost lichidat deoarece există pericol de explozie, dacă gazul nu este oprit înainte de stingerea lui. Între timp, pompierii au consolidat drumurile din zonă, ca să permită accesul utilajelor grele și vor crea un coridor de acces pentru specialiștii canadieni care vor încerca să închidă puțul de alimentare cu gaz.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă