Stiloul Regelui Mihai, licitat pentru a ajuta cultura

A fost lansat stiloul Regelui Mihai, un omagiu adus celui mai iubit monarh al României. O hologramă a reprodus semnătura Majestăţii Sale, de parcă ar fi scris-o cu noul stilou din aur însuși Regele. 300 de astfel de instrumente de scris îi vor purta numele şi vor povesti întregii lumi cine a fost Majestatea Sa.

05 Iunie 2019, 14:00 (actualizat 05 Iunie 2019, 16:06) |
Litera de rege
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Holograma care a reprodus semnătura Regelui Mihai a făcut senzaţie. Primul stilou de lux denumit "Regele Mihai I al României" a fost inscripționat cu deviza Casei Regale: "Nihil Sine Deo", "Nimic fără Dumnezeu", și poartă monograma Regelui. Producătorul i l-a dăruit moştenitoarei Regelui, Majestăţii Sale Margareta.

MS Margareta: "Este o operă de artă și am fost foarte emoționată. Mi-au spus despre tatăl meu, despre principiile ... m-a mișcat foarte tare".

Onestitate, respect, onoare, responsabilitate, valoare și educație sunt principiile moştenite de la Regele Mihai.

ASR Principele Radu: "Când îşi semna numele - era ca şi cum picta".

Conceperea stiloului a durat aproape trei ani şi este un proiect inițiat de Ion Tucă, directorul Casei Majestății Sale, împreună cu compania producătoare.

Horațiu Nicolau, manager companie producătoare a stiloului Regelui Mihai: "Are Coroana Întregirii, din aur, și bineînțeles că am respectat dictonul Regelui Mihai, Nihil Sine Deo".

Ion Tucă, director Casa Majestății Sale Margareta: "Este un stilou cu totul special, este chiar din aur, și penița, dar și caseta în care este prezentată, călimara, cu numele Regelui, toate au aceste însemne, cum bine vedeți în hologramă - și semnătura Regelui Mihai".

Camelia Csiki, jurnalist TVR: "Stiloul este superb, există un loc unde oamenii îl pot încerca".

Patru dintre stilourile Regelui Mihai au fost licitate, iar fondurile - donate unui ONG care se ocupă de cultura şi restaurarea patrimoniului. Este un sprijin pe care l-a adus Familia Regală culturii, aşa cum făcea şi Regele Mihai, alături de înaintașii Majestății Sale.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CULTURĂ
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI -1°C -3°C
IASI -4°C -3°C
CLUJ -8°C -8°C
CONSTANTA 1°C -3°C
CRAIOVA -1°C -2°C
BRASOV -6°C -8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI