Stiloul Regelui Mihai, licitat pentru a ajuta cultura

5 iunie 2019, 14:00

Holograma care a reprodus semnătura Regelui Mihai a făcut senzaţie. Primul stilou de lux denumit „Regele Mihai I al României” a fost inscripționat cu deviza Casei Regale: „Nihil Sine Deo”, „Nimic fără Dumnezeu”, și poartă monograma Regelui. Producătorul i l-a dăruit moştenitoarei Regelui, Majestăţii Sale Margareta.

MS Margareta: „Este o operă de artă și am fost foarte emoționată. Mi-au spus despre tatăl meu, despre principiile … m-a mișcat foarte tare”.

Onestitate, respect, onoare, responsabilitate, valoare și educație sunt principiile moştenite de la Regele Mihai.

ASR Principele Radu: „Când îşi semna numele – era ca şi cum picta”.

Conceperea stiloului a durat aproape trei ani şi este un proiect inițiat de Ion Tucă, directorul Casei Majestății Sale, împreună cu compania producătoare.

Horațiu Nicolau, manager companie producătoare a stiloului Regelui Mihai: „Are Coroana Întregirii, din aur, și bineînțeles că am respectat dictonul Regelui Mihai, Nihil Sine Deo”.

Ion Tucă, director Casa Majestății Sale Margareta: „Este un stilou cu totul special, este chiar din aur, și penița, dar și caseta în care este prezentată, călimara, cu numele Regelui, toate au aceste însemne, cum bine vedeți în hologramă – și semnătura Regelui Mihai”.

Camelia Csiki, jurnalist TVR: „Stiloul este superb, există un loc unde oamenii îl pot încerca”.

Patru dintre stilourile Regelui Mihai au fost licitate, iar fondurile – donate unui ONG care se ocupă de cultura şi restaurarea patrimoniului. Este un sprijin pe care l-a adus Familia Regală culturii, aşa cum făcea şi Regele Mihai, alături de înaintașii Majestății Sale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite