Sticla care te atenționează când trebuie să te hidratezi și inelul pe post de card de credit – la târgul de tehnologie de la Londra

15 martie 2019, 17:24

Nu e o sticlă de apă obișnuită, ci  una care știe cât să bei și când. E produsă de o firmă belgiană și costă 85 de euro. Are senzori conectați la o aplicație de mobil care avertizează că a venit timpul să te hidratezi. Informația e personalizată: se introduc mai întâi greutatea, înălțimea și vârsta în aplicație.

Bieke Bekaert, inventatorul sticlei inteligente: „Este ceva care lipseşte de pe piaţă. Ne măsurăm bătăile inimii, ne măsurăm paşii, totul, dar nu măsurăm cât de hidrataţi suntem.”

Vă rătăciți prea des cardurile bancare sau chiar le pierdeți? O firmă britanică vine cu ideea de a le înlocui cu un inel. Costă 150 de euro. Cel care îl poartă îl poate folosi exact ca pe card, pentru orice plată. Tranzacția durează maximum o secundă și jumătate. O aplicație descărcată pe mobil trimite notificări la fiecare plată.

Daniel  Blondell, inventatorul inelului inteligent: E întotdeauna la purtător şi permite plata rapidă, convenabil, în siguranţă, fără să fie nevoie să scotoceşti peste tot după portofel sau telefon.

Seamănă cu un ceas inteligent, dar e mult mai mult decât atat. Firma israeliana care il produce l-a dotat cu un mecanism de monitorizare. Masoara concentratia de oxigen din sange, temperatura, pulsul, ritmul respiratiei si multi alti parametri.

Leon Eisen,  inventatorul ceasului: Majoritatea dispozitivelor medicale nu permit măsurători continue şi o monitorizare neîntreruptă. Şi ce se întâmplă? Lucruri rele.

Ideea dispozitivului e ca medicii să poată urmări în continuare starea pacientului, chiar și după externare, fie că acesta se află acasă ori pe drum.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite