Steve Teers, un editor de imagine care a lăsat în urmă viaţa cosmopolită din Londra pentru paradisul mioritic din Băla

1 decembrie 2022, 15:12

La Steve Teers acasă auzi mereu sunetul muzicii. Casa lui din Băla, în Mureş, e plină de instrumente muzicale şi de… dragoste pentru ţara noastră.

Steve a ajuns în România la începutul anilor 2000. Şi mărturiseşte că i-a plăcut aici din primele zile.

Steve s-a şi căsătorit cu o româncă. Cu Georgiana, care a profesat în Marea Britanie ca stilist şi a lucrat cu multe vedete internaţionale. Când şi-au dat seama că sunt copleşiţi de tumultul vieţii din Marea Britanie, s-au stabilit în România, la sat. Împreună, vor să aducă la Băla ceva din educația din Regat, unde muzica, teatrul sau arta vizuală sunt considerate cu adevărat importante.

Spațiul pe care Steve Teers l-a construit la Băla vrea să fie un loc de întâlnire unde orice persoană să se poată exprima liber, să învețe și să ducă mai departe pasiunea pentru artă. Anual curtea sa găzduiește un mic festival.

Steve nu s-a rupt cu totul de Marea Britanie. Editează şi acum documentare pentru televiziunile din Regat, însă cel mai mult îi place să lucreze cu oamenii şi pentru oamenii din România. Atât de mult, încât a convins şi alţi britanici să cumpere case şi să se stabilească în zona Mureşului.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite