Steve Teers, un editor de imagine care a lăsat în urmă viaţa cosmopolită din Londra pentru paradisul mioritic din Băla

De la studiourile cinematografice din Regatul Unit, într-un sat din judeţul Mureş. Este traseul parcurs de Steve Teers, un editor de imagine, care a lăsat în urmă viaţa cosmopolită din Londra pentru paradisul mioritic din Băla. A transformat în casă un hambar pe care îl foloseşte pentru a promova folclorul, arta și chiar gastronomia locală. Şi organizează un festival la care participă nu doar români, ci și străini.

01 Decembrie 2022, 15:12 (actualizat 01 Decembrie 2022, 15:35) Știrile TVR |

La Steve Teers acasă auzi mereu sunetul muzicii. Casa lui din Băla, în Mureş, e plină de instrumente muzicale şi de... dragoste pentru ţara noastră.

Steve a ajuns în România la începutul anilor 2000. Şi mărturiseşte că i-a plăcut aici din primele zile.

Steve s-a şi căsătorit cu o româncă. Cu Georgiana, care a profesat în Marea Britanie ca stilist şi a lucrat cu multe vedete internaţionale. Când şi-au dat seama că sunt copleşiţi de tumultul vieţii din Marea Britanie, s-au stabilit în România, la sat. Împreună, vor să aducă la Băla ceva din educația din Regat, unde muzica, teatrul sau arta vizuală sunt considerate cu adevărat importante.

Spațiul pe care Steve Teers l-a construit la Băla vrea să fie un loc de întâlnire unde orice persoană să se poată exprima liber, să învețe și să ducă mai departe pasiunea pentru artă. Anual curtea sa găzduiește un mic festival.

Steve nu s-a rupt cu totul de Marea Britanie. Editează şi acum documentare pentru televiziunile din Regat, însă cel mai mult îi place să lucreze cu oamenii şi pentru oamenii din România. Atât de mult, încât a convins şi alţi britanici să cumpere case şi să se stabilească în zona Mureşului.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 6°C
IASI 4°C 5°C
CLUJ 2°C 4°C
CONSTANTA 4°C 5°C
CRAIOVA 7°C 8°C
BRASOV 0°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI