Steve Bannon, fost consilier al lui Donald Trump, găsit vinovat pentru obstrucţionarea anchetei în cazul atacului de la Capitoliu

Steve Bannon fost consilier al lui Donald Trump
Steve Bannon fost consilier al lui Donald Trump
23 iulie 2022, 07:30

Consilier discret, dar foarte influent al fostului preşedinte republican, el a ţinut legătura cu Trump până în zilele premergătoare asaltului din 6 ianuarie 2021. Comisia de anchetă parlamentară îi ceruse să depună mărturie şi să prezinte documente, ceea ce a refuzat.

Juriul unui tribunal federal din Washington a deliberat vineri timp de mai puţin de trei ore şi l-a găsit vinovat pe Steve Bannon, 68 de ani, de cele două capete de acuzare împotriva lui.

Pedeapsa va fi stabilită ulterior. El riscă între o lună şi un an de închisoare pentru fiecare cap de acuzare.

Comisia de anchetă parlamentară privind asaltul asupra Capitoliului a dorit să afle natura schimburilor dintre Steve Bannon şi Donald Trump din zilele premergătoare zilei de 6 ianuarie.

Parlamentarii l-au citat pe Steve Bannon să depună mărturie şi să prezinte documente. El a refuzat, invocând dreptul preşedinţilor de a păstra secrete anumite conversaţii, fapt pentru care a fost acuzat de „obstrucţionare a prerogativelor de anchetă ale Congresului”.

La deschiderea dezbaterilor, marţi, procuroarea Amanda Vaughn l-a acuzat pe Steve Bannon că se crede „mai presus de lege”. La rândul său, avocatul lui Steve Bannon a denunţat urmărirea în justiţie ca fiind de natură politică.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite