Stenograme în dosarul de mită al lui Dumitru Buzatu. „Sărut mâna! Încă o dată îți mulțumesc, că eram pe drojdie!”

„Sărut mâna! Încă o dată îți mulțumesc, că eram pe drojdie!” i-ar fi spus Dumitru Buzatu omului de afaceri din Vaslui care i-a dat şpagă. E vorba de o geantă maro plină cu 2.500 de bancnote de 500 de lei, în total 1,25 de milioane. Afaceristul colabora însă cu DNA şi l-a înregistrat. Ulterior, Buzatu a fost oprit în trafic de procurori care i-au găsit geanta cu bani în portbagaj.

24 Septembrie 2023, 14:22 Știrile TVR |

Referatul DNA de arestare a lui Dumitru Buzatu conţine stenograme cu interceptări savuroase cu baronul PSD de Vaslui.

Spre exemplu, Buzatu şi câţiva colaboratori ai săi au mers la balta de peşte de la Cârja a omului de afaceri denunţător să ia geanta cu bani.

Buzatu Dumitru: Ai pescuit ceva?

Martor: Am prins câte un pește toți!

Buzatu Dumitru: Altceva … decât pește?

Martor: Altceva n-am prins! Încă n-am pescuit! Altceva n-am pescuit!

Buzatu Dumitru: Hai că vin și eu până la voi acolo să văd!

Martor: Hai! Hai!

Buzatu Dumitru: Aranjați acolo, când vin eu să se prindă peștele ca lumea! Nu mai umblați cu prostii!

Martor: Deja am aranjat, le-am dat tot ce le trebuia, a făcut cerere scrisă, referat tot, gata!

Buzatu Dumitru: … când vin … vin, pescuiesc 5 minute și plec!

Martor: Gata! Da! Da! Dar cât durează ca să-i spun lui Emil să vină cu mâncarea caldă?

Buzatu Dumitru: Acuma vin! Acuma ajung!

(Sursa: Referat DNA)

Potrivit documentului, vineri, la ora 17.15, după ce au mâncat, omul de afaceri denunţător s-a ridicat de la masă cu Dumitru Buzatu. Afaceristul a luat o genată cu bani şi a pus-o în portbagajul Dusterului lui Buzatu. Aceste i-ar fi zis: Sărut mâna! Încă o dată îți mulțumesc că eram pe drojdie!

La  ora 19.12, la ieşirea din fermă, Dusterul lui Buzatu a fost oprit de procurori. În portbagaj în stânga a fost găsită geanta maro plină cu bancnote de 500 de lei, cele cu imaginea lui Mihai Eminescu.

"Această geantă și suma de bani din interior îmi aparține, sunt bani din economiile mele" ar fi spus repede Buzatu. La audieri. El a susţinut că în urmă cu 2-3 săptămâni, l-ar fi împrumutat pe afacerist cu 125.000 de lei şi acum s-a dus să îşi ia banii înapoi. Buzatu a susţinut că nu ştia că în geantă sunt 1,25 de milioane de lei.

Omul de afaceri care l-a denunţat pe Dumitru Buzatu este Emil Savin zis Farmazon, un „rege local al asfaltului” şi considerat om de casă al baronului PSD. Firma controlată de el a asfaltat un drum judeţean cu 20 de milioane de euro din fonduri comunitare.

Pentru că nu a fost mulţumit de calitatea lucrărilor, Consiliul Judeţean nu a mai făcut plăţi de 3 milioane de euro încă din 2021. Afaceristul l-a denunţat pe şeful Consiliului Judeţean ca i-a cerut un comision de 10 la sută ca să îi facă plăţile restante.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 9°C 8°C
IASI 4°C 6°C
CLUJ 1°C 3°C
CONSTANTA 11°C 10°C
CRAIOVA 7°C 6°C
BRASOV 4°C 6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI