Stela Popescu, o viață dedicată comediei. Frumoasa basarabeancă a făcut istorie în teatrul şi filmul românesc

23 noiembrie 2017, 20:42

Frumoasă, cochetă, veşnic cu zâmbetul pe buze şi cu o energie debordantă, eleganta basarabeancă Stela Popescu a făcut istorie în teatrul şi filmul românesc.

A ajuns în România împreună cu mama ei în 1940. Cele două s-au refugiat la Braşov, după ce armata rusă invadase Basarabia. Stela avea atunci cinci ani şi, pentru că tatăl ei era învăţător, a fost considerat duşman de clasă şi deportat în Siberia.

A început să joace teatru la Braşov. A continuat apoi la teatrul de Revistă Constantin Tănase, la Teatrul de Comedie şi din nou la Tănase.

A fost un artist complet, care a ştiut să jongleze cu felurite arte. Sticla a iubit-o din prima clipă şi prezenţa ei la televizor, în emisiuni, piese de teatru sau interviuri era urmărită cu sufletul la gură.

(w500) Stela Pope

La începutul carierei sale, între 1971 şi 1979, pe scenă şi în televiziune, partener i-a fost Ştefan Bănică. Abia apoi a început să lucreze cu Alexandru Arşinel.

Dincolo de teatru şi televiziune, Stela Popescu a făcut carieră şi în cinematografie. A jucat în numeroase filme, printre care „Nea mărin miliardar”, „În fiecare zi mi-e dor de tine” sau „Pe malul stâng al Dunării albastre”.

(w500) Stela Pope

Talentul ei a fost recompensat cu numeroase premii, distincţii din partea preşedinţilor Ion Iliescu, Klaus Iohannis sau din partea Regelui Mihai.

Acum câţiva ani, doamna comediei româneşti a primit o stea pe aleea celebrităţilor din Bucureşti.

Chiar dacă nu a avut un copil al ei, Stela Popescu a înfiat unul. Pe nepoata soţului ei.

(w500) Stela Pope

În dragoste, Stela Popescu s-a declarat mereu o femeie norocoasă. Pe al doilea soţ, Puiu Maximilian, l-a iubit enorm.

“Viața este extraordinar de frumoasă, indiferent ce ți se-ntâmplă. Cu bune și cu rele, viața este extraordinară”, declara marea actriță la TVR, în emsiunea „Destine ca-n filme”.

Stela Popescu ar fi împlinit luna viitoare, pe 21 decembrie, 82 de ani.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite